2022 Volkswagen Golf R geldi! Fiyatını duyanlar...

Araç üretiminde yaşanan kriz ve Rusya – Ukrayna savaşı bir yana ülkemizde satışa çıkan 2022 Volkswagen Golf R ile alakalı detaylar belli oldu. 2022 Volkswagen Golf R fiyatı ise oldukça şaşırttı.

27 Mart 2022 22:01 Otomobil
2022 Volkswagen Golf R geldi! Fiyatını duyanlar...

2021 yılında uçuşa geçen otomobil fiyatlarından sonra piyasada otomobil bulmak oldukça zor bir durum haline geldi. Özellikle Volkswagen gibi üreticiler bile araç üretiminde sekteye uğramış, hem çip krizi hem de pandemi birleşince bazı araçların transfer edilmesi oldukça zaman almıştı.

Yeni araçlar artık Türkiye'ye gelmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de 2022 Volkswagen Golf R oldu. Araç şu anda aktif olarak Türkiye'de satışa sunuldu. Tek tip gövde üzerinden Türkiye satılan aracın fiyatı ve özellikleri haberimizde yer alıyor.

volkswagen-golf-r-2721.jpg

Araç üretiminde yeni kriz

Araç üretimleri pandemi ve çip krizi ile birlikte ağır bir darbe almıştı. pandemi döneminin yavaş yavaş sona ermesinden sonra Rusya ile Ukrayna arasında savaşın etkileri ve araçların üretimini derinden etkiledi. Araç piyasasının üretim hacmi ile alakalı şu anda hiç kimsenin yeni bir fikir yok. Ancak durum böyle devam ederse gelecek dönemlerde hem araç tedarik hem de modellerde büyük sıkıntılar yaşanabilir. Yaşanan krizden dolayı otomotiv sektörü ciddi bir kaosun içinde düşmüş durumda. Tedarik zincirinin bozulması operasyon aksamaları ve üretim sıkıntıları ciddi anlamda araç üreticilerinin zorluyor.

Volkswagen Golf R teknik özellikleri ve fiyatı

Özellikle Türkiye'de beklenen araçların başında Volkswagen Golf R modeli geliyordu. Volkswagen ile alakalı detaylar da belli oldu. Türkiye'de satışa sunan otomobil tam olarak 1.451.300 TL olarak satışa çıkıyor.

Sınıfının açık ara en yüksek teknoloji donanıma sahip olan 2021 Volkswagen Golf birçok dijital özellik ile donatılmış durumda. Rakipleri karşısında özellikle güç bakımından saygı duyulan araç Türkiye'de sadece hatpach olarak satılacak. 320 PS güce sahip 2,0 TSI motor ve 7 ileri çift kavramalı şanzımanla satışa çıkıyor. Özellikle hız tutkunlarının seveceği bu araç 0'dan 100 kilometreye kadar 4,7 saniye kilometre hızla erişebilen araç Türkiye'nin aktif olarak satışa sunuluyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet