ABD, 5-11 yaş arası çocuklar için Covid-19 güçlendirici çekimlere izin verdi

Ülkenin sağlık yetkililerinin 17 Mayıs Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki beş yaşından küçük çocuklar artık Pfizer'in Covid-19 aşısından takviye doz alabilecekler.

18 Mayıs 2022 20:00 Gündem
ABD, 5-11 yaş arası çocuklar için Covid-19 güçlendirici çekimlere izin verdi

FDA Komiseri Robert Califf yaptığı açıklamada, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin, "Kovid-19'a karşı sürekli koruma sağlamak" için beş ila 11 yaş grubundaki çocuklara destek ilacı almalarına izin verdiğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) bir uzmanlar komitesinin konuyla ilgili Perşembe günü toplanması planlanıyor.

Çocuklar, ilk aşı dozlarını tamamladıktan en az beş ay sonra destek için uygun hale gelecektir. Dozaj, hem ilk atışlar hem de güçlendirici için 10 mikrogram iken, 12 ve daha büyük olanlar için 30 mikrogramdır.

İzin, Amerika Birleşik Devletleri'nde günde yaklaşık 90.000 vaka rapor edilen Covid-19 vakalarının artmasıyla birlikte geliyor. Hastane yatışları da arttı.

"Covid-19'un çocuklarda yetişkinlere göre daha az şiddetli olma eğilimi büyük ölçüde olsa da, Omicron dalgası daha fazla çocuğun hastalığa yakalandığını ve hastaneye kaldırıldığını gördü ve çocuklar başlangıçta takip etseler bile daha uzun vadeli etkiler yaşayabilirler. hafif hastalık," dedi Califf.

Amerika Birleşik Devletleri'nde beş ila 11 yaş aralığına giren 28 milyon çocuk var ve CDC rakamlarına göre şu ana kadar 4,8 milyon Covid-19 vakası ve aralarında yaklaşık 360 ölüm var.

Bu yaş grubu, Kasım 2021'den bu yana ilk iki doz Pfizer aşısını almaya hak kazandı, ancak şu ana kadar yüzde 30'dan azı aldı.

Salı günü FDA, ciddi Covid-19 vakalarını önlemek için aşılamanın önemini bir kez daha vurguladı.

Beş yaşın altındaki çocuklar henüz aşı için uygun değil, ancak bağımsız bir uzmanlar panelinin bu yaş grubuyla ilgili Pfizer ve Moderna'nın klinik araştırma verilerini gözden geçirmek için Haziran ayında toplanması planlanıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet