ABD: Anne, bebek maması kıtlığını hafifletmek için 4,000 ons anne sütü satıyor

ABD'deki birçok ebeveyn, akut bir kıtlığın ardından bebek maması için çabalarken, bir kadın göz korkutucu krizi hafifletmeyi kendi üzerine aldı.

18 Mayıs 2022 12:00 Gündem
ABD: Anne, bebek maması kıtlığını hafifletmek için 4,000 ons anne sütü satıyor

Utah'tan Alyssa Chitti, çocuklarını beslemek için mücadele eden binlerce çaresiz ebeveyne anne sütü sağlıyor.

Ancak, o yalnız değil. Chitti gibi birçok anne asil amaca hizmet ediyor.

Chitti şimdiye kadar kendi anne sütünden 4.000 ons (118 litre) sattı ve ihtiyacı olan ailelere satmayı planladığı üçten fazla anne sütü dondurucusuna sahip.

Fox 13 ile yaptığı bir röportajda, “Odamın bittiğini düşünüyorum, bu yüzden başka birine yardım etsek iyi olur. 3000 onstan fazla var biliyorum. Alt katta 3.000 ons ve muhtemelen yaklaşık 1.000 üst katta” dedi Fox 13.

Chitti başlangıçta onu yerel bir süt bankasına bağışlamaya karar verdi. Ancak, çevrimiçi görmenin çok daha kolay olduğunu gördü.

Utah merkezli anne, anne sütünü ons başına 1 dolardan sattığını söyledi, ancak krizin nasıl olduğunu göz önünde bulundurarak müzakere etmeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

"Kızım çok, çok kolik olduğu için beni gerginleştiriyordu" dedi.

"Birçok annenin midesi bozuk bebekler için özel formüllere ihtiyacı olduğunu biliyorum ve üzgün olduklarında ne kadar zor olabileceğini biliyorum. Bu mide ağrısı için yapabileceğiniz hiçbir şey yok" diye ekledi.

ABD'de internet üzerinden anne sütü alıp satmak yasaldır. Bununla birlikte, düzenlemeye tabi değildir, bu da riski artırır çünkü donör bulaşıcı hastalıklar veya kontaminasyon riskleri için taranmamış olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet