ABD'de bir bakkal dükkanına 'ırksal güdümlü' silahlı saldırıda 10 kişi öldü

Yetkililer, ağır silahlı 18 yaşındaki bir adamın, 14 Mayıs Cumartesi günü New York'taki Buffalo'daki bir markete canlı yayında yayınladığı "ırkçı güdümlü" bir saldırıda 10 kişiyi vurarak öldürdüğünü söyledi.

16 Mayıs 2022 09:00 Gündem
ABD'de bir bakkal dükkanına 'ırksal güdümlü' silahlı saldırıda 10 kişi öldü

Buffalo Polis Komiseri Joseph Gramaglia düzenlediği basın toplantısında, zırh giyen ve kask takan silahlı saldırganın katliamdan sonra tutuklandığını söyledi.

Gramaglia, ölü sayısını 10 ve üç yaralı olarak açıkladı. Kurbanların 11'i Afrikalı Amerikalılardı.

Gramaglia, silahlı saldırganın Tops süpermarketinin otoparkında üçü ölümcül olmak üzere dört kişiyi vurduğunu, ardından içeri girip ateş etmeye devam ettiğini söyledi.

Dükkanda ölenler arasında silahlı güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli bir polis memuru da vardı.

Gramaglia, gardiyanın "şüpheliyle uğraştığını, birden fazla el ateş ettiğini" ancak silahlı adamın onu vurduğunu söyledi.

Polis geldiğinde, tetikçi silahı boynuna dayadı, ancak suskun ve teslim oldu, diye ekledi.

FBI'ın Buffalo saha ofisinden sorumlu özel ajan Stephen Belongia, basın toplantısında çekimin nefret suçu olarak soruşturulduğunu söyledi.

Belongia, "Bu olayı hem bir nefret suçu hem de ırkçı saikli şiddet içeren bir aşırılık vakası olarak araştırıyoruz" dedi.

Erie County Şerifi John Garcia, saldırıyı "tamamen kötülük" olarak nitelendirdi.

“Doğrudan (a) topluluğumuz dışındaki birinden gelen ırkçı saikli nefret suçuydu” dedi.

Buffalo'nun bulunduğu Erie County bölge savcısı John Flynn, zanlının şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası taşıyan birinci derece cinayet suçlamasıyla yargılanacağını söyledi.

ABD'nin New York Batı Bölgesi avukatı Trini Ross, saldırganın federal düzeyde ölüm cezasıyla karşı karşıya kalıp kalamayacağı sorusuna, "Soruşturma devam ederken tüm seçenekler masada" dedi.

'Büyük acı günü'

Flynn, saldırganın bir "saldırı silahı" kullandığını söyledi - New York'taki tüfek ve pompalı tüfek türleri için geçerli olabilecek bir terim - ancak hangi tür olduğunu belirtmedi.

Akış hizmeti Twitch'in bir sözcüsü, AFP'ye, saldırganın saldırıyı yayınlamak için hizmeti kullandığını doğruladı.

Sözcü, "Şiddet başladıktan iki dakika sonra yayını kaldırdığımızı araştırdık ve doğruladık" dedi ve ekledi: "Bu içeriği yeniden yayınlayan hesapların izlenmesi de dahil olmak üzere tüm uygun önlemleri alıyoruz."

ABD'nin Kanada sınırındaki batı New York eyaletinde bulunan Buffalo belediye başkanı Byron Brown, saldırganın "bu suçu işlemek için bu topluluğun dışından saatlerce seyahat ettiğini" söyledi.

Brown, “Bu, topluluğumuz için büyük bir acı günü” dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'in "korkunç çekim" hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Biden, “akşam boyunca ve yarın daha fazla bilgi geliştikçe güncellemeleri almaya devam edecek. Başkan ve First Lady, kaybolanlar ve sevdikleri için dua ediyor” dedi.

New York'tan kıdemli ABD senatörü Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer bir tweet'te şunları söyledi: "Buffalo halkının yanındayız."

New York valisi Kathy Hochul da durumu izlediğini tweetledi ve Buffalo'daki insanlardan “bölgeden kaçınmalarını ve kolluk kuvvetleri ve yerel yetkililerin talimatlarını takip etmelerini” istedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet