Aile Bakanlığı tam 1.800 TL sosyal yardım desteği veriyor başvurular başladı!

Hane içinde aylık kişi başı ortalama gelirleri belirli bir seviye altında olan kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca sosyal yardım ödemeleri yapılmakta. İşte nakit desteğiyle ilgili detaylar.

18 Eylül 2022 19:59 Gündem
Aile Bakanlığı tam 1.800 TL sosyal yardım desteği veriyor başvurular başladı!

Enflasyonun yüksek seviyeleri ulaşmasıyla birlikte Türkiye’de birçok kişi yardım gereksinimi duymakta. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca da sosyal yardım programları verilmeye başlandı. Gelen bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Aile ve Kişi Başı Gelir Ne Kadar Olmak Zorunda?

Aile Bakanlığı’nda çok sayıda sosyal yardım programları verilmeye başlanıyor. Esas ücret asgari tutara göre belirlenmekte. Net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmekte. Aynı ev içerisinde ortalama kişi başı gelirin düşük olması halinde 1.833 TL destek verilmekte.

Aylıkları Kimler Alabilir?

Engelli yurttaşlar içinde Aile Bakanlığı’nca özel ilgile yaklaşılmakta. Uygulanan çeşitli sosyal yardım paketleri bulunmakta. Aile Bakanlığı söz konusu destekleri ise engelli kişinin engel oranına göre verdiğini söylemekte fayda var.

Bu sosyal yardım kampanyaları kapsamında maaş alınabilmesi için yüzde 40 ve üzerinden engelli olunması gerekmekte. Yüzde 40 ile 69 arasında olanlara 1.226 TL, yüzde 70 ve üzerindekilere de 1.840 TL aylık ödeme yapılmakta.

65 Yaş ve Üzerine de Destek

Gelen bilgilere göre 65 yaş üzeri olan yurttaşlara da nakit destek imkanı sağlanmakta. Sosyal yardım kapsamında gelir şartı aranmakta. Ancak 65 yaş üzerindekilere de özel bir uygulama sağlanmakta. 65 Yaş üzeri olan kişinin ve eşinin aylık gelirleri hesaplanmakta.

Hane içinde başkalarının olması veya olmaması durumu verilecek desteğe etki etmemekte. Sosyal güvencesi olmayan yurttaşlarda bu sosyal yardımlardan yararlanabilmekte. Bu bilgilere göre 65 yaş üstü yurttaşlara her ay 1.536 TL ödeme yapılmakta.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet