Asgari ücrete yeni zam kapıda! İşte zamlı asgari ücret tutarı!

Asgari ücrete yeni zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek zam ile alakalı emri verdi. Yeni zam sonrasında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yeni zam kapıda! İşte zamlı asgari ücret tutarı!

16 Mart 2022 10:41 Ekonomi
Asgari ücrete yeni zam kapıda! İşte zamlı asgari ücret tutarı!

Asgari ücretle geçinmekte zorlanan vatandaşlara iyi haber var. Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı dönemde faturaların ikiye çıkması ve asgari ücretinde yetmemesinden dolayı vatandaşlar isyan etmeye başlamıştı. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın sesini duyan devlet ise yeni bir adım attı. Devlet yeni zam için temmuz ayını işaret etti. Özellikle Asgari ücret ile geçinmekte zorlanan vatandaşa iyi haber var. Şu dönemde asgari ücrete gelecek olan yeni zam ile alakalı tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Özellikle son dönemde gelen zamlardan dolayı vatandaşlar adeta bıkma durumuna geldi. Asgari ücret ile geçinmeye çalışan aileler aldıkları maaşı bir türlü yetiremiyor. Bilindiği üzere 2021 yılında 2825 lira olan asgari ücret gelen 2022 zam sonrasında 4253 lira olmuştu. Ancak bu yılın hemen başında gelen zamlar doğrultusunda vatandaş yine asgari ücret ile geçiremedi.

Özellikle hem market fiyatları, elektrik, su, doğalgaza gelen zamlar doğrultusunda vatandaş geçinmekte zorlanıyor. Bu durumu fark eden devlet ise asgari ücret belirleme komisyonu ile birlikte yeniden bir zam toplantısı gerçekleştirebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapılacak bu görüşme sonrasında tüm detaylar ortaya çıkacak.

Asgari Ücrete Temmuz Ayında Zam İstendi!

Asgari ücretli vatandaş ne yazık ki temel ihtiyaç ürünlerini dahi karşılayamıyor. Elektrik, su, kira ve aidat derken asgari ücret bir anda eriyip gidiyor. Yaşanan bu duruma vatandaşlar da isyan ederken hükümetten de bir adım geldi. Temmuz ayından itibaren yeni bir zam için görüşme gerçekleştirilecek.

Asgari Ücret 6 Bin 375 Lira Olacak!

Gelen son bilgilere göre Temmuz ayında gerçekleşecek zam ile birlikte asgari ücret 6375 lira olacak. Böylelikle %50 oranında bir zam yazı yapılması söz konusu oluyor.

Özellikle birçok sendika ve resmi kurum tarafından da gündeme getirdiği asgari ücrete zam durumu gelecek günlerde TBMM'de görüşülecek. Eğer bu senaryo olumlu bir hal alırsa Temmuz ayından itibaren asgari ücretten önce beni 6375 lira gelecek.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet