Barış Akarsu filmine ünlü şarkıcının sevgilisinden itiraz!

2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayata gözlerini yuman ünlü şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu için yakında bir biyografi filmi çıkacak. Beklenen filmin çekimleri başlarken; Akarsu'nun kız arkadaşı olan Zeynep Koçak'ın ailesi projeye itiraz etti. İşte detaylar...

18 Haziran 2022 18:15 Magazin
Barış Akarsu filmine ünlü şarkıcının sevgilisinden itiraz!

"Islak ıslak", "Gözlerin" ve "Rüzgar" gibi unutulmaz parçalara imza atan şarkıcı Barış Akarsu, 4 Temmuz 2007 tarihinde Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Yakın zamanda nikah masasına oturmayı planladığı kız arkadaşı Zeynep Koçak'ın da hayatını kaybettiği kaza tüm Türkiye'de aylarca konuşuldu. Yıllar geçmesine rağmen geniş bir hayran kitlesine sahip olan Akarsu'nun hayatı yakın zamanda beyaz perdeye taşınacak.

İsmail Ege Şaşmaz ve Almila Ada'nın başrolünde yer alacağı proje için hazırlıklar son hız devam ederken Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, "Barış Akarsu'nun Filmine İtiraz Var" başlığı ile bir köşe yazısı paylaştı. Ali Eyüboğlu'nun yazı şu şekilde:

"Trafik kazasında öldüğünde henüz 28 yaşındaydı. Aradan onca yıl geçti, ama genç şarkıcı unutulmadı. Barış Akarsu, ölümünden 15 yıl sonra hayatı film yapılan ünlüler arasına bile girdi. Barış Akarsu’yu İsmail Ege Şaşmaz’ın canlandırdığı filmin çekimleri başladı. Yapımcılığını Fikri Harika Productions’un, yönetmenliğini Mert Dikmen’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Hüseyin Avni Danyal, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin, Burak Satıbol ve Aytaç Uşun gibi isimler var.

ASLI BEKİROĞLU SETE ÇIKAMADAN GİTTİ!

Filmin önemli karakterlerinden biri şarkıcıyla aynı kazada ölen sevgilisi Zeynep Koçak. Halen sanal alemdeki videoda 'Filmde Barış Akarsu’nun sevgilisi Zeynep’i oynayacağım' diyen Aslı Bekiroğlu sete çıkamadan gitti, yerine Almila Ada geldi. Amma ve lakin, Bodrum’daki trafik kazasında Barış Akarsu’yla birlikte ölen sevgilisi Zeynep Koçak’ın ailesi, kızlarının filme konu edilmesine karşı.

baris-akarsu.jpg

"AİLESİNDEN İZİN İSTEYEN OLMAMIŞ"

Kızının acısını unutmaya çalışan annenin derdini ortak tanıdığımız Abdurrahman Cihan, şöyle anlattı:

Barış Akarsu’nun filmi çekiliyormuş. Başroldeki kadın, Barış Akarsu’nun sevgilisi Zeynep’i oynayacakmış, ama ailesinden izin isteyen olmamış. Acılarını unutmaya çalışan, kendi halinde mütedeyyin aile kızlarının filmde olmasını istemiyor, ne yapabilirler?

"İZİN ŞART"

Yapımcı, 'Ben Barış Akarsu’nun filmini çekiyorum' deyip, Zeynep Koçak’ın ailesinden izin isteme gereği duymamış olabilir. Peki Telif Yasası ne diyor böyle durumlarda? Telif Yasası’nı çok iyi bilen üç hukukçuya sordum, üçü de 'İzin şart' dedi, sadece biri 'Ama burası Türkiye, o yüzden belli olmaz' diye ekledi.

Türk yargısının birbiriyle çelişen o kadar çok kararı var ki, Bergen’in katiliyle genç yaşta kızlarını kaybeden aileyi aynı kefeye koyan hakimler de olabilir, 'Varislerinden izinsiz gerekir' diyen de.

Hukukçuların söylediğini Cihan’a ilettim, o da Koçak Ailesi'ne. Zeynep’in ailesi hukuki yollara mı başvurur, yapımcı filmde Almila Ada’nın oynayacağı sevgilinin adını mı değiştirir, bilemem, ama şimdilik durum budur."

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet