Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 15 Eylül güncel varil fiyatı

Brent petrol fiyatı belli oldu. 15 Eylül brent petrol fiyatı ne kadar? Güncel varil fiyatları ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaştık. İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

15 Eylül 2022 17:11 Ekonomi
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 15 Eylül güncel varil fiyatı

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Son dönemlerde dalgalı bir seyirde ilerleyen brent petrol varil fiyatı 15 Eylül tarihinde düşük kaldı. İşte son durumu...

Brent petrol ismi ile işlem gören varil petrol için belirlenen seviyeler küresel bir fiyatlandırma le gündemde kalmaya devam ediyor. Brent petrolün 2022 yılında yaşadığı fiyat artışları sonrası listelerde 100 dolar seviyesine yaklaşması ile birlikte dalgalanmalar da başladı. Brent petrol varil fiyatında yaşanan dalgalanmalar günlük olarak değişimler gösteriyor. Bir gün zamlı fiyatlar le işlem görürken diğer gün ise indirimler alan brent petrol için her gün yeni bir güncel seviye açıklanıyor.

brent-2.jpg

Brent petrol düşük kaldı

Geçtiğimiz aylarda ortalama fiyatları 100 doların üzerinde seyreden brent petrol için 120 dolara yakın zirve fiyatlar görülmüştü. Aldıkları zam ve indirimlerin küresel etkisi ile hem yatırımcılar hem de petrol ihraç eden ülkelerde farklı alanlarda fiyat değişimlerine neden olan brent petrolde güncel seviyeler ise zirveden çok uzakta. Ağustos ayının sonlarına doğru düşük fiyatlardan işlem görmeye başlayan ve 100 dolar bandının üzerine çıkamayan brent petrol güncel olarak ise 94 dolar seviyesine yakın şekilde seyrediyor. 15 Eylül itibari ile 93,96 dolar ücretinden satılan brent petrol için fiyatların son günlerde düşük kalmasının ana sebebi ise ABD ham petrol stoklarında artışların gündeme gelmesi etkili oldu.

Brent petrol ABD’den etkilendi

ABD ham petrolünün stoklarında beklenenin üzerinde bir stok sağlanması ile küresel piyasada işleme giren ABD ham petrolü rezervi de arttı. Bu durum ise brent petrolde stokun daha düşük seviyelerde kalması ve ihracatta yükseliş yaşanmaması ile talep azlığı beklentisi oluşturdu ve bu şekilde bren petrol varil fiyatında düşüşler meydana geldi. ABD ham petrolünde ortaya çıkan 2 milyon 400 bin varillik stok artışı sonucunda brent petrol 94 doların altına düşerek 93,96 dolar seviyesinde görüldü.

brent-3.jpg

Brent petrol ne kadar oldu?

Brent petrolde günlük olarak fiyat değişimlerinin gündeme gelmesi ile birlikte her gün bir de destek ve direnç bölgeleri açıklanıyor. Gün içerisinde alacağı değişiklikler ile borsalara yansıyan brent petrol için günlük olarak açıklanan direnç ve destek bölgeleri bugün brent petrol varil fiyatının düşmesi ile birlikte direnç ve destek bölgeler de geri seviyelerde kaldı. Brent petrol varil fiyatı bugün 93,96 dolar seviyesinde görüldü. Bren petrol varil fiyatının 93,96 dolar seviyesine gerilemesi ile birlikte brent petrolde direnç bölgesi 94,24 dolar ile 94,45 dolar arasında belirlendi. Bren petrol için destek bölgesi ise 93,83 dolar ile 93,63 dolar aralığına geriledi.

Brent petrol nedir?

Brent petrol ismi le bilinen ham petrol, bir tatlı petrol çeşididir. İlk çıkaran firma olan Shell firması tarafından Brent Goose ismi verilen brent petrol aynı zamanda Londra Blend ve Brent Blend isimleri ile de bilinen brent petrol tatlı petrol grubuna dahil olması ile işlenmesi kolay petroller arasında yer almaktadır. Yüzde 0,37 sülfür seviyesi bulunan bren petrol içerdiği sülfürün düşük olması nedeni ile tatlı petrol olarak sınıflandırılır. Tatlı petrollerin işlenmesi daha kolay olduğu için genel olarak akaryakıt ürünleri üretiminde kullanılırlar. Bu9 da bren petrolün dünyada akaryakıt fiyatlarını düzenleye petrol çeşidi olarak anılmasının sebebi şeklinde karşımıza çıkar.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet