Canan Karatay Ömrü Uzatan En Sağlıklı Besinleri Açıkladı! Eritip Yiyin Dağlara Çıkarsınız Açıklaması!

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalar ve bizlere verdiği tavsiyelerle adından sürekli söz ettiren, gündeme adını altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Canan Karatay’dan yeni bir sağlıklı besinler listesi geldi. Tükettikçe ömrünüzü uzatacak o listeyi sizler için derledik. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

20 Mart 2022 15:11 Yaşam
Canan Karatay Ömrü Uzatan En Sağlıklı Besinleri Açıkladı! Eritip Yiyin Dağlara Çıkarsınız Açıklaması!

İnsan ömrünü uzatan besinler listesinde başı çeken meyve ve sebzelere, yenileri eklendi

Sağlıklı bir yaşam sürmek için kontrollü ve doğru beslenmenin önemi büyük. Bu düzeni sağlamak fiziksel ve psikolojik birçok hastalığın önüne geçebiliyor. Uzmanlara göre bağışıklığı güçlendiren, doğal ve antioksidan içeren besinler insan ömrünü uzatıyor. Karatay’ın listesinde bu besinlerde üst sıralarda olan meyve ve sebzelere başka besinler de eklendi.

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Beslenme Tavsiyeleri

Yaz aylarına yaklaşırken insanların sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturabilmeleri için neler yemesi gerektiği paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, insan ömrünü uzatacak besinleri sıraladı. "Karadenizliler bol bol hamsi tüketiyor fakat hamsi kızartılmamalı. Kızartmayın diyorum sonra bana kızıyorlar fakat kızartınca sağlık için çok tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir. " dedi. Diğer tavsiyesi tereyağı ve fındık oldu. " Köy tereyağını sabah akşam yiyebilirsiniz. Sabah akşam eritip içebilirsiniz. Fındık, çay çok önemli. Bol bol fındık tüketip çay içebilirsiniz. Fındık, fıstık hem kan yapar hem ısıtır” dedi.

“Bol bol çay içeceksiniz”

Bizlerin de çok miktarda tüketiği diğer tavsiyesi de çay ve kahve ikilisi oldu. " Bunun yanında çay da çok önemli. Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar. En güçlü antioksidan vardır içerisinde. Onun için bol bol içmenizde fayda vardır. Çay da kahve de öneriyorum. " dedi. Son tavsiyesi de kurban bayramlarının vazgeçilmez yiyeceği kavurma oldu. Kavurma için de şu cümleleri dile getirdi. " Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarısı bol köy yağı ile beraber yenmeli. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar” diye ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet