Cilde İyi Gelen Bitkiler

Cilde İyi Gelen Bitkiler

08 Eylül 2022 22:55 Yaşam
Cilde İyi Gelen Bitkiler

Cilt için sadece kozmetik ürünler kullanmak doğru değildir. Doğal olarak etrafımızda bulunan bitkileri kullanarak cildimizde çok daha sağlıklı bir hale getirmemiz mümkündür. Bitkiler içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde cildin beslenmesi ve onarılması mümkün olur. Bu sebeple cilt üzerinde oluşan her sorunda kimyasal ve kozmetik ürünlere yönelmek yerine daha çok bitkisel ürünleri tercih etmek gerekir. Bu bitkileri direkt kullanmak mümkün olduğu gibi maskeli ya da tonik şeklinde getirerek kullanmak da mümkündür. Örneğin salatalığın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller cildin beslenmesi konusunda çok büyük bir fayda sağlamaktadır. Kimyasal ürünleri kullanarak cildinize kalıcı zararlar vermek yerine mutlaka bitkiler ile birlikte cildinizi beslenmeniz gerekir. Cilde iyi gelen bitkiler şunlardır.

Salatalık: Cildi nemlendirmede, canlandırmada en etkili yöntemlerden biridir. A, C ve K vitaminleri, folik asit, kalsiyum, magnezyum, potasyum, silikon dioksit ve hatta az miktarda Omega-3 vitamini içerir.

Zeytin: Kahvaltıda, salatalarda ve öğünlerde düzenli tüketmeniz gereken bir besindir. Diğer yağlardan daha hızlı sindirildiği için çok sağlıklıdır. Cilt bakımı maskesi tarifine bakarsanız, bu bileşenlerin neredeyse tamamında zeytinyağını görebilirsiniz. Cildi yumuşatır, nemlendirir ve temiz bir doku oluşturur.

Nar: İyi bir antioksidan kaynağı olduğu bilinmektedir. Nar çekirdeği yağı, yeni deri hücrelerinin üretimini destekleyebilen ellagik asit, punicic asit ve omega 5 yağ asitleri içerir. Tüm bu bileşenler yaşlanmanın etkilerini önemli ölçüde yavaşlatabilir ve cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilir. Cildi nemlendirme ve kuruluğu giderme işlevi vardır.

Hindistan Cevizi: Harika bir güzellik bakımı ürünüdür. Üstelik sadece yüzü ovalayarak tedavi edilmesine gerek yoktur. Hindistan cevizi yağını yemeklere, kahveye ve yüz maskelerine tatlılık katmak için kullanabilir veya her sabah bir kaşık alabilirsiniz. Nemi emmede ve cildi nemlendirmede oldukça etkilidir. Yağ, cildin gözeneklerinden emilerek cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Bu yağın etkisi cildinizi pürüzsüz ve yumuşak hale getirecektir

Muz: İçerdiği besinler sayesinde yorgun cilt görünümünden kurtulabilir, hassasiyetini azaltabilir, solmuş cildi canlandırabilir, kuru cildi nemlendirebilirsiniz. Muzun cilt üzerinde doğal bir botulinum toksini etkisi olduğunu unutmayın.

Mango: Kanserden mide ve kemik gelişimine kadar vücudun her alanında oldukça etkilidir. Doğrudan mango uygulamak cildi pürüzsüzleştirir. Cildinizi silin ve ne kadar nemlendirici özelliği olduğunu göreceksiniz. Bolca mango yiyebilir, hatta maske olarak da kullanabilirsiniz.

Patates: Ülkemizde tatlı patates tüketimi oldukça yaygındır. İçerdiği vitamin ve minerallerin değeri çok yüksektir. Güçlü bir antioksidan etkiye sahip olan biotin, bakır, potasyum, fosfor ve karotenoidler içerir. Tatlı patates cildi nemlendirebilir, şişkinliği azaltabilir ve çatlakları iyileştirebilir.

Papatya: Kuru ve tahriş olmuş cildi temizlemek için papatya özü kullanabilirsiniz. Papatya en rahatlatıcı bitkilerden biridir ve cildinizin nefes almasına yardımcı olur.

Adaçayı: Cilde çok faydalı olan adaçayı doğal bir nemlendirici olarak kabul edilir ve ayrıca C ve A vitaminleri açısından zengindir. Bu bitki aynı zamanda antiseptik ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir ve demir ve potasyum gibi mineraller içerir.

Lavanta: Parfümden kremlere kadar birçok kozmetikte kullanılan aromatik bir bitkidir. Bu işleve ek olarak lavanta aynı zamanda cilde sürülürken enerjiyi nemlendirir ve tazeler.

Aloe Vera: Cilt bakımında ilk akla gelen bitkilerden biridir ve birçok kozmetikte de bulunabilmektedir. Aloe vera, küçük yaraların iyileşmesinde ve cildin yenilenmesinde ve aktivasyonunda aktif rol oynar.

Avokado: Sağlıklı beslenmek isteyenlerin dostu olan avokado, tıpkı vücut sistemini düzenlediği gibi, içerdiği yağ asitleri sayesinde cildin nem kaybetmesini engeller. Avokadoda bulunan A ve E vitaminleri sayesinde avokado cildin ihtiyaç duyduğu onarımları gerçekleştirebilir ve birçok cilt kusurunu veya küçük lekeleri de giderebilir.

Yulaf Ezmesi: Suyla karıştırmanın ve tahriş olmuş kuru cilde uygulamanın inanılmaz bir yatıştırıcı çözüm olduğunu biliyor muydunuz? Tek yapmanız gereken yulaf ezmesini ılık suya koymak ve ardından cildi suya atmak. Küvete koyarsak iki bardak yulaf ezmesi yeterlidir.

Karbonat Tozu: Sodyum bikarbonat olarak da adlandırılır. Dertlerinizi çözmek için en fazla 1 saat içinde kabartma tozu içeren bir küvet bulabilirsiniz. Bir bardak sıcak suya bir bardak karbonat dökün. Duş aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken tek şey cildinizi kuruyken olabildiğince yumuşak hale getirmektir. Küvetiniz yoksa 1'e 3 oranında kabartma tozu ve suyu karıştırıp macun olarak da kullanabilirsiniz.

Jojoba: Jojoba yağının en önemli özelliği insan derisinin ürettiği yağa benzemesidir. Jojoba ağacının tohumlarından elde edilen bu yağ bir başka doğal nemlendiricidir. Cildin doğal yağına benzerliğinden dolayı cildi nemlendirme işlevi görür. Cilde en uygun yağ olan jojoba yağı, iyi yapısından dolayı gözenekleri tıkamayacak veya sivilceye neden olmayacaktır. Jojoba yağını doğrudan cilde uygulayabilir veya nemlendirici losyona 1-2 damla sürebilirsiniz. Her duştan sonra cildinize jojoba yağı sürün. Ancak cildinizi parlatacağı için gece kullanmanızı tavsiye ederiz.

Fındık: Pek çok faydası bulunan fındığın yağı cilt tarafından hızla emilen bir yağdır. Sakinleştirici ve yumuşatıcı etkisi vardır. Tüm cilt tiplerine uygun hafif dokunuşlu bir yağ, özellikle kuru ciltler için çok etkilidir.

Tatlı Badem: Oldukça faydalı olan tatlı bademin yağı birçok cilt bakım ürününde bulunan ince ve hafif yağlardan biridir. Tatlı badem yağı çok faydalı bir yağdır ve genellikle cilt bakımında tercih edilen yağdır. Tatlı badem yağı, cilt sağlığına önemli katkı sağlayan E vitamini açısından oldukça zengindir. İçerdiği büyük miktardaki E vitamini cildi nemlendirebilir ve cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir. Tatlı badem yağı, ciltte kırışıklık oluşumunu önleyen ve yaşlanma belirtilerini geciktiren anti-aging olarak da bilinir. Tatlı badem yağı en etkili doğal nemlendiricilerden biridir ve makyajın silinmesinden cilt bakımına kadar birçok alanda fayda sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet