Cinsel suçlarla suçlanan İngiliz Muhafazakar milletvekili kefaletle serbest bırakıldı

İngiliz polisi 18 Mayıs Çarşamba günü, iktidardaki Muhafazakar partiden bir milletvekilini tecavüz de dahil olmak üzere birden fazla cinsel suç şüphesiyle tutuklandıktan sonraki gün kefaletle serbest bıraktıklarını söyledi.

19 Mayıs 2022 09:00 Gündem
Cinsel suçlarla suçlanan İngiliz Muhafazakar milletvekili kefaletle serbest bırakıldı

Milletvekilinin adını vermeyen Londra Metropolitan polisi, memurların 50'li yaşlarında bir adamı on yıldan fazla bir süre önce uygunsuz saldırı, cinsel saldırı, tecavüz ve diğer suistimal suçları iddialarının ardından gözaltına aldığını söyledi.

Güç, "Ocak 2020'de Met, 2002 ile 2009 yılları arasında işlendiği iddia edilen cinsel suçlarla ilgili bir rapor aldı" dedi ve bunların İngiliz başkentinde meydana geldiğinin iddia edildiğini ekledi.

Gözaltına alındı ​​ve o zamandan beri, Haziran ayı ortasındaki bir tarihe kadar başka soruşturmalar için kefaletle serbest bırakıldı” dedi.

Muhafazakarların parti disipliniyle ilgilenen bürosunun bir sözcüsü, ilgili milletvekiline soruşturma devam ederken Parlamentoya veya çeşitli bitişik binalara katılmaması talimatı verildiğini söyledi.

Raporlara göre Muhafazakarlar, polis soruşturması sonuçlanana kadar şüpheliyi meclis partisinden uzaklaştırıp uzaklaştırmama konusunda karar vermeyecek.

Tutuklama, başta Başbakan Boris Johnson'ın Muhafazakarları olmak üzere, birçoğu cinsel içerikli çok sayıda tartışmaya bulaşmış bir İngiliz milletvekilinin karıştığı bir dizi skandalın sonuncusu.

Dışişleri Bakanı Liz Truss, iddialar hakkında "çok, çok endişeli" olduğunu söyledi.

Çarşamba günü Sky News'e verdiği demeçte, "Bir parlamenter hakkında bu korkunç suçlamaları tekrar görmemiz endişe verici."

Geçen ay, üçü bakan da dahil olmak üzere en az 56 milletvekilinin şu anda Parlamentonun kendi şikayet ofisi tarafından cinsel taciz iddialarıyla soruşturma altına alındığı ortaya çıktı.

Muhafazakar milletvekili Neil Parish, geçen ay Avam Kamarası'nda cep telefonunda kasıtlı olarak pornografi izlediğini kabul ettikten sonra istifa etti.

Bir diğer Muhafazakar Milletvekili İmran Ahmed Khan da 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan mahkumiyetinin ardından Nisan ayında Parlamentoyu bıraktı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet