Cinsel tacizle suçlanan Hollywood oyuncusu Kevin Spacey mahkemeye çıktı!

İki kez Oscar ödülüne layık görülen ünlü Hollywood oyuncusu Kevin Spacey şimdiye kadar Olağan Şüpheliler, Yedi, Amerikan Güzeli ve House of Cards gibi ünlü yapımlarda yer aldı. Me Too hareketliyle birlikte tacizle suçlanan aktör, sinema dünyasına ara verdi. Beklenen duruşma bugün gerçekleşti.

16 Haziran 2022 18:00 Magazin
Cinsel tacizle suçlanan Hollywood oyuncusu Kevin Spacey mahkemeye çıktı!

Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey (62), 4 cinsel istismar ve bir kişiyle rızası olmadan cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor. Spaecy'e, Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne gelişinde avukatları ve iki polis memuru eşlik etti.

İddia edilen suçların, 2005-2013 döneminde Londra ve Gloucestershire'da gerçekleştiği ve şikayetlerin şu anda 30'lu ve 40'lı yaşlarında olan 3 erkek tarafından yapıldığı belirtildi.

"MASUMİYETİMİ KANITLAYACAĞIM"

Spacey, polisin soruşturma başlatmasının ardından geçen ay ABC kanalına yaptığı açıklamada, "En kısa sürede İngiltere'de gönüllü olarak mahkemeye çıkacağım ve kendimi bu suçlamalara karşı savunacağım. Masumiyetimi kanıtlayacağıma eminim." demişti.

"ME TOO" HAREKETİNİN İLK DÖNEMLERİNDE ORTAYA ÇIKTI

Kevin Spacey, Hollywood’da 2017 yılında Harvey Weinstein skandalının ortaya çıkmasından ve "MeToo" hareketinin büyümesinden sonra tacizle suçlanan ilk aktörlerden biriydi.

İlk olarak ABD’li aktör Anthony Rapp, 14 yaşındayken Spacey tarafından taciz edildiğini iddia etmiş ve ardından Spacey’e yönelik "House Of Cards" dizisi setinden isimler de dahil olmak üzere birçok taciz suçlaması yöneltilmişti.

kevin-spacey.jpg

Suçlamaların ardından yer aldığı birçok projeden çıkartılan Kevin Spacey, o tarihten beri herhangi bir büyük projede yer alamamıştı.

DAVADAN FERAGAT ETTİ

Ayrıca 2019 yılının temmuz ayında ilginç bir gelişme daha yaşanmıştı. Kevin Spacey hakkında cinsel taciz suçlamasında bulunan ve dava açan Will Little, davadan gönüllü olarak feragat etmişti. Little'ın avukatı Mitchell Garabedian, neden böyle bir karar aldıkları hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmamıştı.

İKİ OSCAR ÖDÜLLÜ

"Olağan Şüpheliler" filmiyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "Amerikan Güzeli" ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi olan Spacey, son olarak "House of Cards"ta Amerika Başbakanı Frank Underwood’u canlandırmıştı.

HOLLYWOOD'A ARA VERDİ

Hakkında çıkan suçlamaların ardından Hollywood’dan uzak kalmayı tercih eden oyuncu, Cannes'da gösterime giren "Peter Five Eight" adlı filmde küçük bir rolde yer almıştı.

Kaynak: Habertürk

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet