Dacia'dan herkesi elektrikli araba sahibi yapacak fırsat!

Sıfır ve ikinci el otomobillerdeki fiyat artışları vatandaşların belini bükmüş durumda. Ucuz ve iyi bir otomobil almak isteyen tüketiciler ise sıkı bir araştırmaya girdi.

03 Ağustos 2022 21:57 Otomobil
Dacia'dan herkesi elektrikli araba sahibi yapacak fırsat!

Fiyat konusunda Türkiye otomobil pazarında dikkat çeken Dacia, yeni serisi ile şimdiden herkesi heyecanlandırdı. Geçtiğimiz yıl elektrikli araç üretimine başlayan dev marka, yeni elektrikli modeli olan Dacia Spring'i Türkiye'ye getirdi. Fiyat ve araç hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise şimdiden araştırmalara başladı. Bizde Dacia Spring modelinin fiyat aralığı ve tüm detaylarının sizler için araştırdık.

DACİA BEKLENEN MODELİNİ TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Avrupa'da başlayan elektrikli araç kullanımı ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Özellikle artan benzin ve mazot fiyatları hem de sıfır otomobillerdeki fiyat pahalılığı benzinli araçlara olan ilgiyi bitirdi.

Konuyla ilgili analizler yapan dev otomobil şirketleri ise yeni elektrikli modellerini Türkiye pazarına sokmaya başladı. Merakla beklenen Dacia'nın elektrikli serisi Dacia Spring, sonunda Türkiye'ye getirildi.

YOLLARA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Fiyatlarıyla tüketicilerin ilk tercihi haline gelen Dacia, sonunda beklenen hamleyi yaptı. Tamamen elektrikli olan Dacia Spring Türkiye'ye getirildi. Yollara çıkmak için gün sayan Dacia Spring 'in satışları da kısa süre içerisinde başlayacak. Araç alacaklar ise Dacia Spring'in fiyatını ve özelliklerini araştırmaya başladı.

DACİA SPRİNG'İN DIŞ GÖRÜNÜMÜ NASIL?

Aracın özelliklerini incelediğimiz zaman gerçekten etkileyici bir dış görünüme sahip. Izgara ile direkt olarak karşı karşıya kalınırken tüketiciler, bu ızgaradaki Dacia logosunun altında yer alan şarj portunu kullanacaklar. Çok renkli bir görünüme sahip olan Spring, arka kısmı ile Sandero'ya benzetilmiş.

DACİA SPRİNG'İN İÇ TASARIMI NASIL?

Dış tasarımı kadar iç tasarımı da mükemmel olan Dacia Spring, son teknoloji ile donatılmıştır. İçi neredeyse hayalet gösterge ekranı ile donatılmış. Orta konsolunda ise orta büyüklükte olan bir multimedya ekranı ile sürücüleri karşılıyor.

DACİA SPRİNG'İN MOTOR ÖZELLİKLERİ

Araç alacakların en önem verdiği konu ise aracın motoru. Dacia Spring'in motor özelliklerine baktığımız zaman biraz şaşıra biliriz. 26,8 kWh bataryaya sahip olan araç, WLTP standartlarında 225 km yol alabiliyor. Şehir için menzili ise 295 km. 125 km/sa maksimum hız değerine sahip olan araç, yaklaşık 44 beygir gücünde. Yani kısacası şehir içi kullanıma elverişli.

DACİA SPRİNG'İN FİYATI NE KADAR?

Peki muhteşem özelliklere sahip olan bu aracın fiyatı ne kadar? Şuanda Avrupa'da 18 bin Euro civarında satılan Elektrikli Dacia Spring'in Türkiye fiyatı için net bir aralık yok. Ancak elektrikli otomobillerden alınan 15’lik ÖTV ve yüzde 18’lik KDV’yi üzerine kelersek, fiyat aralığını en azından tahmin etmiş oluruz.

TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Önümüzdeki yıllarda satışı gerçekleştirilecek olan bu modelin ortalama Türkiye fiyatı ise 500 bin TL ve 700 bin TL arasında olması tahmin ediliyor. Öte yandan Dacia Spring modelinin 2023 yılında Türkiye’de satışa çıkacağı tahmin edilirken, şirketten henüz net bir resmi açıklama yapılmadı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet