Derbide Altay Kalecisine Direkle Vuran Sanık: Öfkeyle Anlamsız Bir Olaya İmza Attım

İZMİR'de Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi karşılaşmasında Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı direğiyle vuran Mehmet Nihat A.'nın...

16 Mart 2023 13:06 Gündem
Derbide Altay Kalecisine Direkle Vuran Sanık: Öfkeyle Anlamsız Bir Olaya İmza Attım

İZMİR'de Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi karşılaşmasında Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e korner bayrağı direğiyle vuran Mehmet Nihat A.'nın yargılanmasına başlandı. Olaydan dolayı üzgün olduğunu belirten tutuksuz sanık Mehmet Nihat A., "Ozan Evrim Özenç'i tanımam ve kendisiyle husumetim de yoktur. Hem kendisinden hem de Göztepe Spor Kulübü ve taraftarlarından özür dilerim. Cezaevine girdiğimden beri kendine kızıyorum. Daha önce suç işlemedim. Anlamsız bir öfkeyle anlamsız bir olaya imza attım" dedi.

Spor Toto 1'inci Lig'in 15'inci haftasında Göztepe ile Altay arasında 27 Kasım 2022'de oynanan karşılaşmada Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle Göztepe taraftarı Mehmet Çakır yaralandı, bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat A., korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu ve maç tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) her iki ekibi de hükmen mağlup saydı. Çıkan olayların ardından Mehmet Nihat A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Nihat A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanık hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mehmet Nihat A, geçen şubat ayında tahliye edildi.

Hazırlanan iddianameyi inceleyen İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı verdi ve dosyayı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde karşı görevsizlik kararı vermesi üzerine bu kez dosya bir üst mahkeme konumunda bulunan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi gitti. İncelemeler sonrası İzmir Bölge Adliye Mahkemesi dosyayı yeniden İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Öte yandan yargılamanın kasten yaralama suçundan yapılmasına karar verildi.

'KENDİME KIZIYORUM'

Tutuksuz sanık Mehmet Nihat A. bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Mehmet Nihat A. ve avukatı katıldı. Olay sebebiyle üzgün olduğunu belirten Mehmet Nihat A, "Karşı tarafın işaret fişeği atması üzerine kızgınlıkla sahaya atladım. Ozan Evrim Özenç'i tanımam ve kendisiyle husumetim de yoktur. Hem kendisinden hem de Göztepe Spor Kulübü ve Göztepe taraftarlarından özür dilerim. Cezaevine girdiğimden beri kendine kızıyorum. Daha önce suç işlemedim. Anlamsız bir öfkeyle anlamsız bir olaya imza attım" dedi. Mahkeme başkanının karşı tribünde kayınbiraderi olup olmadığını sorması üzerine Mehmet Nihat A., "Evet kayınbiraderim karşı tribündeydi" yanıtını verdi.

Mehmet Nihat A'nın avukatı Nermin Demir, olayda güvenlik ihmali olduğunu belirtti. Demir, "Müvekkilimin yaptığını tasvip etmiyoruz ama eğer güvenlik önlemleri alınmış olsaydı bu olay gerçekleşmezdi. Bu yüzden müsabaka güvenlik amiri ve yardımcılarının dinlenmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Savunmaların ardından ara karar açıklandı. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmeden mahkeme başkanı duruşmayı 6 Temmuz'a erteledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Derbide Altay Kalecisine Direkle Vuran Sanık: Öfkeyle Anlamsız Bir Olaya İmza Attım

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet