Devlet Sonunda Müjdeyi Verdi! 18-26 Yaş Arasındaki Gençlere 2.215 TL Yardım!

18-26 yaş arasındaki gençlere artık aylık yardım ödeneği veriliyor. Başvuru yapan ve uygunluk standartlarını karşılayan gençlere 2.215 TL sosyal yardım ödeneği verilecek. Gençler için sosyal yardım başvurusu için gerekli şartlar aşağıda sıralanmıştır.

26 Ocak 2023 21:52 Ekonomi
Devlet Sonunda Müjdeyi Verdi! 18-26 Yaş Arasındaki Gençlere 2.215 TL Yardım!

2020 yılında koronavirüs salgını ile başlayan ekonomik felaket, pandeminin sona ermesine rağmen hala ağırlaşıyor. Vatandaşın satın alma gücü düştükçe devlet kurumları sosyal yardım için ücret talep etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-Devlet üzerinden doğruluğu değerlendirilip başvurusu yapılan ihtiyaç sahibi hanelere fatura desteğinden eğitim ücretine kadar her konuda yardımcı oluyor.

Gençlere 2.215 TL Sosyal Yardım Desteği

Hayat pahalılığının etkisi en çok gençler üzerindeydi. Okula gitmek için harcadıkları para yüzünden hiçbir şekilde sosyalleşemeyen gençlere müjde geldi. 18-26 yaş arası sosyal güvencesi olmayan gençlere 2.215 TL sosyal yardım ödeneği verilecek. Kampanyaya başvurmak için yerine getirilmesi gereken bazı belgeler ve şartlar vardır.

Sosyal Yardım Ödemeleri İçin Gerekli Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Yardımı alanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Bu desteğin ikinci bir devlet vatandaşlığına sahip gençler için geçerli olmadığı vurgulanmalıdır.
  • Yardım alan gencin yaşı 18 ile 26 arasında olmalıdır.
  • Bu kişi, bir kamu çalışanı veya özel sektör çalışanı ile aynı konutu paylaşıyorsa yardımdan yararlanamaz.
  • Devlet yurtlarında, çocuk yurtlarında veya askeri üslerde ikamet eden kişiler bu yardımdan yararlanamaz.
  • Başvuranın hane halkının toplam geliri, orada yaşayan aile üyelerinin sayısına bölünür. Kişi başına düşen geliri 2.215,60 TL ve üzerinde olanlar yardımdan yararlanamazlar.

Ev Hanımları da Yardım Alacak

Geçim kaynağı olmayan sigortasız ev hanımlarına 500-1000 TL destek verileceğini söyledi. Her ay bu paralar ihtiyaç sahibi annelere verilecek. Bu desteği alabilmek için birtakım şartları yerine getirmek gerekmektedir. Küçük çocukları olan annelere yardım sağlamanın birincil ön koşulu, sigortasız olma durumu olmalıdır. Devlet, evde oturan çocuklu anneler için yardım talepleri almaya başladı. Bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız en yakın hizmet binasına başvuruda bulunabilirsiniz. Şartlardan en büyüğü çocuklu ve sigortasız ev hanımı olmaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet