Diş macunu paketinizi çöpe atmayın! O kadar iyi iş görüyor ki bir daha asla çöp kutusuna koymayacaksınız

Ağız ve diş bakımımız için gerekli olan diş macunu her zaman hayatımızda. Diş macununu yalnızca diş temizliği için görüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Buyurun diş macununun kullanıldığı yerler....

29 Aralık 2022 19:11 Yaşam
Diş macunu paketinizi çöpe atmayın! O kadar iyi iş görüyor ki bir daha asla çöp kutusuna koymayacaksınız

Diş macunu yalnızca dişleri beyazlatmak ve diş sağlığını iyileştirmek için değildir. Evde çeşitli amaçlarla kullanılabilir. İşte dişlerinizle hiçbir ilgisi olmayan çok görevli diş macunlarını kullanmanın bazı kullanışlı yöntemleri.

Diş macunu tüplerinizin kenarlarına delikler açıp bunları klozetinizin su haznesine koyarsanız, sifonu her çektiğinizde taze bir koku yayacaklardır. Ayrıca zararlı bakterilerin su tankında birikmesini de önleyecektir.

DİĞER DİŞ MACUNU KULLANIM ALANLARI

Ayakkabı sürtünmesini ortadan kaldırın
Deri ayakkabının aşınmış bölgesine bir miktar diş macunu sıkın. Yumuşak bir bezle ovun. Nemli bir bezle silerek temizleyin. Yeni gibi görünen bir deriyle baş başa kalacaksınız.

Biberonları tazeleyin
Biberonlarınız ekşi süt kokuyor mu? Biberon fırçanıza bulaşık deterjanı yerine biraz diş macunu koyun. İyice fırçalayın ve durulayın. Bu temizleme taktiğini termos gibi diğer kaplara da uygulayabilirsiniz.

Sivilceleri temizleyin
Sivilcenize jel olmayan, beyazlatıcı olmayan diş macunu sürün. Diş macunu sivilceyi kurutur ve yağı emer. Bu nedenle sabaha kadar kurumuş olmalıdır. Bu yöntemin en çok doruğa ulaşmış sivilcelerde işe yaradığını ve hassas cildi tahriş edebileceğini unutmayın.

Buğulu farları temizleyin
Bir süngerin üzerine biraz diş macunu sürün. Göz farını dairesel hareketlerle fırçalayın. Diş macununu nemli bir bezle temizleyin.

Piyano tuşlarını hareketlendirme
Bir diş fırçasına diş macunu sürün ve kirli tuşların üzerine sürün. Ardından nemli bir bezle silin.

Boya kalemini duvarlardan çıkarın
Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz duvarın boyamak için uygun bir yer olduğunu mu düşündü? Bir tüp jel olmayan diş macunu ve bir bez ya da sert bir fırça alın. Diş macununu "resmin" üzerine püskürtün ve fırçalayın. Temiz nemli bir bezle durulayın. Duvarınız kısa sürede normale dönecektir.

Spor ayakkabıları beyazlatın
Jel olmayan diş macunu ve bir diş fırçası alın. Spor ayakkabınızın kauçuk kısmını beyazlaşana kadar ovalayın. İşiniz bittiğinde kalıntıları nemli bir bezle temizleyin.

Kupalardaki çay ve kahve lekelerine elveda deyin
En sevdiğiniz kupanızda inatçı bir leke mi var? Çıkarmaya yardımcı olması için biraz diş macunu sürün.

Sonra her zamanki gibi yıkayın.

Elmasları parlatın
Yumuşak bir diş fırçasına biraz diş macunu sürün. Elmayı ovun, kalıntıları nemli bir bezle temizleyin. Mücevherleriniz sadece birkaç dakika sonra parlayacak ve ışıldayacaktır.

Ütünüzü temizleyin
Soğuk çamaşır ütünüze jel olmayan diş macunu sürün. Bir bez ile ovalayın. Durulayın ve ütünüzün alt plakasındaki yapışkan madde kaybolacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet