Dünya’daki en hızlı uçuş rekoru tam 47 saniye

Uçakla seyahat etmek günümüzde birçok kişiyi geren ve strese sokan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Yerden binlerce metre yukarıda olmak insan oldukça korkutabilir. Peki, uçakta kalacağınız süre 47 saniye olsaydı, neler olurdu?

10 Şubat 2022 16:30 Yaşam
Dünya’daki en hızlı uçuş rekoru tam 47 saniye

Uzun uçuş saatleri artık son buldu. Tarifeli ticari uçuşların en kısa mesafesi İskoç Havayolu LoganAir’in rotası olmayı sürdürmekte. Bu uçuş Westray ve Papa Wetray adalarını birbirine bağlamaktadır. Söz konusu rotanın mesafesi ise 2,8 kilometreden daha az. Hava muhalefetinin olmaması halinde ortalama uçuş 47 saniye sürmektedir.

Uçağa binmenizden 30 dakika sonra yiyip içmeye ve inişten 30 dakika sonra uçağın alçalmaya alışıksanız yeni uçuş deneyimiyle tanışın. 47 saniyelik yolculukla adaya varıyorsanız. Gözlerinizde herhangi bir problem bulunmuyorsa uçağın kalkış yaptığı havaalanından, varacağınız havaalanını ve orada sizi bekleyen ailenizi, arkadaşlarınızı dahi görebilirsiniz.

Uçuşa konu olan söz konusu iki ada, Orkney Takımadalarının bir parçasıdır. Burada 70’in üzerinde ada bulunduğunu bilinmektedir. Söz konusu adaların arasında da herhangi bir köprü bulunmuyor. Uçapın rakımı 100 metreyi aşmamasından kaynaklı olarak pencere kenarına oturarak eşsiz manzarayı çok kısa da olsa izleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet