e-Devlet şifresi nasıl alınır? (2022)

e-Devlet şifresi almak için neler yapılması gerektiğini tüm detaylarıyla sizlere açıkladık. İlk kez e-Devlet Kapısı'na giriş yapacak olan vatandaşlarımızın bilmesi gereken tüm ayrıntıları bir araya getirdik.

16 Haziran 2022 23:00 Yaşam
e-Devlet şifresi nasıl alınır? (2022)

Toplamda 57 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan e-Devlet, vatandaşları kamu kurumları ile dijital olarak bir araya getiriyor. Çok sayıda hizmeti elinizin altına taşıyan platform hem Android ve iOS cihazlarında mobil uygulama olarak, hem de bilgisayarlardan kolaylıkla erişilebiliyor.

Peki ya ilk kez e-Devlet Kapısı hizmetini kullanacak vatandaşlar ne yapmalı? Platforma girmek için öncelikle bir şifreye ihtiyacınız var. e-Devlet şifresi almak için yapılması gereken adımları sizlere açıkladık. İşte tüm merak edilen detaylar...

e-Devlet şifresi almak için ne yapmak gerekiyor?

Pek çok kişi "e-Devlet şifresi internetten alınır mı?" sorusunu merak ediyor. Fakat ne yazık ki bu durum mümkün değil. Zira ilk e-Devlet şifresini alacak kullanıcılar, bunu bir PTT şubesi aracılığıyla sağlayabilir. Sonrasında ise bir daha şubeye gitmeye gerek kalmadan; oldukça rahat bir şekilde e-Devlet uygulamasından ya da web sitesinden şifre değiştirmek mümkündür. Sisteme girdiğiniz cep telefonuna bir SMS gönderilir. Yahut e-posta adresinize gelen doğrulama koduyla da şifre yenileme işlemini tamamlayabilirsiniz.

e-devlet.jpg

Ancak bu noktada hatırlatmakta fayda var; ilk kez e-Devlet şifresi alacak vatandaşların 15 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde platformda hesap açmak mümkün değildir. Öte yandan ilk e-Devlet şifresi için PTT küçük bir ücret talep etmektedir. Tüm şubeler 2 TL işlem ücreti almaktadır.

e-Devlet şifremi unuttum! Şifre değiştirme nasıl yapılır?

e-Devlet şifre değiştirme işlemi oldukça basit birkaç adımdan oluşuyor. Sadece bir dakikanızı ayırarak şifrenizi hızlı bir şekilde yenileyebilirsiniz. Öncelikle bunun için giriş sayfasına gelip altta yer alan Şifremi Unuttum yazısına basın. Bu noktada karşınıza iki seçenek çıkacak: Kimlik No ve Kimlik Detay... Bunlardan bir tanesini seçip sizden talep edilen bilgileri doğru bir şekilde girin.

e-Devlet Kapısı sizden doğrulanmış iletişim bilgilerinizi isteyecek. Bu bilgileri girdikten sonra Güvenlik Kodu sayfasına erişeceksiniz. Telefonunuza ya da e-posta adresinize gelen doğrulama kodunu ekrana girmeniz yeterli olacak. Ardından ise yeni şifrenizi belirleyebileceksiniz.

Not: e-Devlet şifrenizi kesinlikle kimseyle paylaşmayın. Aksi takdirde önemli verileriniz başkalarının eline geçer ve bunun sonucunda ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet