e-Devlet TOKİ başvuru ekranı açıldı! Konut başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için başvurular e-Devlet üzerinden açıldı! Peki ya e-Devlet'ten TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Tüm merak edilen detayları sizler için adım adım anlattık!

15 Eylül 2022 11:06 Gündem
e-Devlet TOKİ başvuru ekranı açıldı! Konut başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet TOKİ başvuru ekranı karşımıza çıktı. Yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak sizler de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine kolay bir şekilde katılım sağlayabilirsiniz!

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da külliyede Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi ayrıntılarını açıklamasının sonrasında bugün ise başvuru şartları ve tarihleri ile ilgili açıklama yapıldı.

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ 81 il sosyal konut projesi için harekete geçildi.

ta-2.jpg

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılacak konutlar açısından Ziraat Bank, Halkbank proje ilinde bulunan yetkili şubeler ve e-devlet aracılığı ile gerçekleştirilecek, müracaatlar 14 Eylül tarihinden başlayıp 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.

E-devlet TOKİ başvuru ekranı sosyal konut projesinin ayrıntılarının açıklanması ile beraber vatandaşların en çok ziyaret ettiği internet sitesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği sosyal konut projesine yönelik TOKİ koşulları açıklandı. Proje kapsamında bütün konu tipleri açısından 500 TL, iş yerleri için ise 2.000 TL başvuru bedelinin yatırılması gerekecek.

5 kategoride kabul edilecek olan TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası’nın proje ilinde bulunan yetkili şubeler ve e-devlet aracılığıyla yapılacak.

TOKİ Başvuruları Nereden, Nasıl Yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen sosyal konutlara yönelik ayrıntılar, 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile netlik kazanmıştı. Ülkemizin 81 iline inşa edecek olan sosyal konutlar, milyonlarca yurttaşın barınmasına imkan tanıyacak. Oldukça uygun fiyat ile ödeme koşulları ile yurttaşlara satışı gerçekleştirilecek olan konutların temelleri bu yıl sonunda atılacak.

TOKİ Başvuruları 5 Başlıkta Ele Alınacak

  • 18 ile 30 yaş arası genç vatandaşlar,
  • Emekli vatandaşlar,
  • En az %40 engeli vatandaşlar,
  • Şehit aileleri, harp, vazife ve terör mamulleri,
  • Diğer alıcı adayları

ta-3.jpg

TOKİ Başvuruları Bankadan Nasıl Yapılır?

Başvuruların kabul edileceği yer projeye göre Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın proje ilindeki yetkili şubeleri aracılığı ile yapılacaktır.

Başvuru Sahipleri;

Nüfus cüzdanlarıyla beraber projenin bulunduğu ildeki yetkili banka şubelerine giderek başvuru ve satın alma taahhütnamesine imza atacaktır.

  • Terör, Harp ve vazife malulleri ile şehit aileleri; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden ‘hak sahipliği’ onayı verilenler, yalnızca yetkili banka şubeleri üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir,
  • Engelli vatandaşlar ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilecek olan kimlik kartının fotokopisi ya da tam teşekkülü bir Devlet Hastanesi’nden alınan ve en az %40 engelli olduğuna yönelik işaretlenen sağlık raporunda ait ‘belge’ ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir,
  • Emekli vatandaşlar ise sosyal güvenlik kurumundan alınacak emeklilik kimlik belgesi ya da emekli olduklarını gösteren belge ile beraber başvuru işlemlerini yapabilir.

E-Devlet’ten TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • E-devlet üzerinden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında bulunan konut iş yeri başvuru hizmeti ile müracaat işlemleri yapılabilir
  • Başvuru ekranında ve ilan metninde müracaat koşulları ile alakalı bilgilendirme bulunuyor,
  • E-devlet üzerinden projenin seçiminin yapılması ile başvuru yapılabilir,
  • Başvuru durumu, e-devlet başvuru listesi ekranından takip edilebilir,
  • E-devlet müracaatları 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecektir,
  • E-devlet üzerinden emekli ya da engelli kategorisinde yapılacak başvurular açısından sözleşme aşamasında emekli ya da engelli olduklarına dair belge talep edilecektir,
  • E-devlet yöntemi ile müracaatlarda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılan IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde ATM, havale ya da EFT yöntemi ile yatırılması gerekir. Aksi durumda mevcut başvuru dikkate alınmayacaktır,
  • Başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştiren yurttaşların müracaat işlemleri yukarıda belirtilecek biçimde tamamlanacak olup diğer taraftan banka şubelerinden başvuru açısından işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır,
  • Şehit aileleri, harp, vazife ve terör mağdurları başvuruları yalnızca banka şubeleri üzerinden kabul edilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet