Ekrem İmamoğlu’na 4 yıl hapis cezası talep edilen davada flaş gelişme!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili olarak YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Söz konusu davanın duruşması bugün gerçekleşti. Gelişmeler ve detaylar haberimizde.

21 Eylül 2022 13:21 Gündem
Ekrem İmamoğlu’na 4 yıl hapis cezası talep edilen davada flaş gelişme!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019’daki yerel seçimler esnasında ‘’Yüksek Seçim Kurulu Üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle’ dava açılmıştı. Söz konusu dava İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görüldü.

İmamoğlu’nun avukatı, tanıkların hazır olmadığını ifade etmiş, tanık dinlenmesi için tebligat çıkartılmasını talep etmişti. Avukat Kemal Polat, İmamoğlu’yla birlikte YSK Başkanı’nda olduğu DVD’lerin çözümlenmesini talep etti.

Mahkeme ise tanıkların dinlenebilmesi için tebligat çıkarılmasına ve DVD’lerin de çözümlenmesini karar vererek söz konusu davayı 11 Kasım 2022 tarihine erteledi.

resized-9266b-f1c2d626ekremimamogluaa1535750.jpg

4 Yıl 1 Ay Hapis Cezası Talep edildi

Ekrem İmamoğlu’yla ilgili olarak 1 yıl 3 ay 15 gün ile 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. İmamoğlu’na da iki yıldan fazla bir cezanın verilmesi durumunda ‘’siyaset yasağı’’ ile karşılaşabilir.

Neler Olmuştu?

Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında ‘’ahmak’’ tartışması gerçekleşmiş ve gündemde epeyce bir süre yer kalmıştı. İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları söylemişti; ‘’ Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Yazıklar olsun sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun’’ diye eklemişti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet