Elon Musk, Dogecoin hayranlığı yüzünden dava edildi!

Ünlü iş insanı Elon Musk, Dogecoin'e verdiği destek nedeniyle dava edildi. Davacı, tazminat bedeli olarak Musk'ın tüm servetini elinden almak istiyor. Peki ya mahkemenin bu konuda kararı ne olacak? İşte davanın ayrıntıları...

19 Haziran 2022 22:00 Ekonomi
Elon Musk, Dogecoin hayranlığı yüzünden dava edildi!

Dünyanın en zengin iş insanı konumunda yer alan Elon Musk, kripto paralara ilgisi ile tanınıyor. Memecoin olarak piyasaya çıkan Dogecoin, pek çok kişiye göre Musk'ın sayesinde değerini artırmayı başardı. Ünlü girişimcinin paylaştığı tweet'lerden sonra fiyatı yükselen kripto para, şimdi başına büyük dertler açmaya başladı.

Elon Musk, Dogecoin aracılığıyla dolandırıcılık mı yapıyor?

Bloomberg'e göre Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Dogecoin adlı kripto para biriminin değerini şişirmek için bir piramit sistemi kurduğu iddiasıyla dava edildi. Açıklanan belgelere göre Keith Johnson adlı davacı, DOGE'ye yatırım yaptıktan sonra büyük bir dolandırıcılığa maruz kaldığını ifade etti. Öte yandan Elon Musk'ın şirketlerinin, gerçekten var olmayan bir sanal varlığın değerini yükseltmek için tasarlanmış bir ponzi planının parçası olduğunu öne sürdü.

elon-musk.jpg

Davacı, Elon Musk'ın servetini elinden almak istiyor

Sanıklar, Dogecoin'in hiçbir değeri olmadığını, dolayısıyla meşru bir yatırım olduğu fikrinin yanlış ve yanıltıcı olduğunu öne sürüyor. Musk'a dava açan Johnson, tazminat olarak 258 milyon dolar talep ediyor. Bu meblağ ile zararlarının ve mağduriyetinin ancak kapatılacağını dile getiriyor.

Davacı, Elon Musk'ın mevcut servetini aşan miktarda bir rakam istiyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre Güney Afrika kökenli ünlü iş insanı, 217 milyon dolarlık serveti elinde tutuyor.

elon-musk-001.jpg

Johnson'ın talep ettiği miktar elbette ki oldukça yüksek. Mahkemeden böyle bir tazminat alması pek olası görünmüyor. Ancak yine de davayı kazanırsa, dünyanın en zengin insanının servetinin ciddi bir kısmını elinden alabilir. Tüm bunların yanı sıra Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin Dogecoin'i tanıtmasını engelleyen bir kural getirebilir. Böylelikle mahkemeden yine avantajlı bir şekilde çıkması mümkün.

Elon Musk'ın Dogecoin desteği

Elon Musk geçtiğimiz yıl boyunca Dogecoin kripto para biriminin en büyük destekçilerinden bir tanesi olmuştu. Sürekli olarak bu konuda Twitter paylaşımları gerçekleştiren iş insanı, sosyal hayatında da DOGE hayranı olduğunu sık sık belirtmişti. Hatta öyle ki katıldığı Saturday Night Live şovunda bile Dogecoin'in reklamını gerçekleştirdi. Öte taraftan CEO koltuğunda oturduğu Tesla şirketinde bu yıl Dogecoin aracılığıyla ödemeler başlatıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet