Elon Musk, Twitter için özel bir telefon geliştirecek

Milyarder iş insanı Elon Musk akıllı telefon üretmek istediğini açıkladı. Google ve Apple'ın son dönemlerde Twitter uygulamasına gösterdiği baskıdan dolayı Musk, bu problemlerin devam etmesi halinde kendi telefonuyla hayranlarının karşısına çıkmak istediğini belirtti.

26 Kasım 2022 19:14 Gündem
Elon Musk, Twitter için özel bir telefon geliştirecek

Elon Musk akıllı telefon üretecek. Google ve Apple'ın Twitter'a uyguladığı baskıyı ortadan kaldırmak isteyen iş insanı, çözümü bu yola gitmekte buldu.

Elon Musk'ın, Twitter'ı satın alması platformda kaosa sebep oldu. Ünlü podcast yayıncısı Liz Wheeler tarafından atılan Tweet'e cevap veren Elon Musk, uygulama mağazaları Twitter'ı yasaklarsa akıllı telefon üreteceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde anket yapan Musk, Twitter'da genel af çıkaracağını duyurdu. Wheeler, Apple ve Google Twitter'ı uygulama mağazalarından çıkarmaya karar verirse Musk'ın kendi telefonunu yapması gerektiğini ifade etti. Konu hakkında açıklama yapan Musk, " Twitter'ın Apple ve Google'ın uygulama mağazalarından yasaklanması durumunda kendi telefonumu üreteceğim" ifadelerine yer verdi. Wheeler, Musk'ın cevabı ardından Musk tarafından üretilecek telefon ile ilgili anket oluşturdu.

elon-musk.jpg

Ankete katılan 52.707 Twitter kullanısının yüzde 56.2'si, evet seçeneğini işaretledi. Hem Apple hem de Google, mağazalarındaki uygulamaların nefret veya ayrımcı konuşma, zorbalık, taciz ve müstehcen içerik barındırmasını yasaklayan politikalara sahip.

elon-musk-2.jpg

Anlaşmazlık durumunda Apple ve Google'ın Twitter uygulamasını mağazalardan kaldıracağı tahmin ediliyor. ABD Kongre Binası'na 6 Ocak'ta düzenlenen saldırının ardından, Apple ve Google, isyancıların etkinliği planlamasına yardımcı olma rolü nedeniyle Parler'ı uygulama mağazalarından kaldırdığını hatırlatmakta fayda var.

Reuters tarafından yayınlanan rapora göre, Twitter'ın en çok aktif olan kullanıcılarının çoğu platformdan Instagram ve TikTok'a geçti. Analistlere göre Musk, Twitter'daki aktif kullanıcı sayısını artırmak için sosyal medya platformundan yasaklanan kişileri affediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet