Emekliler Beklediği Ödemeye Sonunda Kavuşuyor! Kamu Bankalarından Emekliler İçin Önemli Hamle!

Kamu bankalarından gelen hamle ile birlikte emeklilere sağlanacak destek yanıt bulacak. Pek çok emekli uzun zamandır bu haberi bekliyordu. Kampanya açıklaması sonrasında elini çabuk tutan binlerce TL'lik ödemenin sahibi olacak. Emeklilere şok ödeme yapılacağı belirtildi.

19 Kasım 2022 18:11 Ekonomi
Emekliler Beklediği Ödemeye Sonunda Kavuşuyor! Kamu Bankalarından Emekliler İçin Önemli Hamle!

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan gelen duyuru sonrasında emekliler beklediğine kavuşacak. Emekliye yapılacak promosyon ödemesindeki son durum nedir? Binlerce TL'lik ödemeler anında hesaplara yatmaya başladı bile.

Bankalar arasında promosyon rekabetleri devam ederken yeni tutarlar 1 Kasım itibariyle güncellendi. Özel bankalar tarafından yapılan promosyon ödemelerine kamu bankaları da dahil oldu. SGK tarafından yapılan yeni anlaşma kapsamında kamu bankaları da promosyon tutarlarını arttırdı. 13 milyon emekli için ek gelir sağlayan ödemeler 1 Kasım itibariyle başladı. SGK yaptığı açıklama ile promosyon taban tutarlarını güncellediğini ve 19 banka ile anlaşmaya vardığını aktardı. Vatandaşlar en çok promosyon veren bankaları araştırmaya başladı. Temmuz ayından sonra yapılan emekli zammı ile birlikte promosyon tutarları da yükseltildi. İşte konu hakkındaki detaylar…

para-7.jpg

EMEKLİLERE NE KADAR PROMOSYON VERİLECEK?

Müşterileri çekmek için promosyon yarışına giren bankalar güncel tutarlarını açıklamaya devam ediyor. Özel bankalar tarafından yapılan promosyon ödemelerine kamu bankaları da dahil oldu. Promosyondan yararlanmak isteyen müşterilerin 3 yıl bankada kalma sözü vermesi gerekiyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda emekliler için en düşük promosyon ödemesi 5.000 TL olarak belirlendi. SGK tarafından yapılan yeni anlaşma kapsamında promosyon tutarlarının 5000 TL'ye yükseltildiği açıklandı. Özel bankalarda ise bu tutarların 7.500 TL'ye kadar çıktığı görülmektedir.

Mart 2020 tarihinde SGK tarafından yapılan anlaşma yeniden güncellendi. Emekliler için yapılan promosyon ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden sonra zamlı olarak verilecek. Kamu bankalarının da dahil olduğu anlaşma için SGK 19 banka ile anlaşmaya vardı. İmzalanan yeni protokol kapsamında emeklilerin maaş tutarları ne göre promosyon ödemesi yapılacak. Yapılacak olan ödeme tutarları şu şekildedir:

para-14.jpg

Emekli maaşı 3bin 500 TL’ye kadar olan vatandaşlar için 3bin TL

Emekli maaşı 3bin 500 TL-7bin 500 TL arasında olan vatandaşlar için 3bin 500TL

Emekli maaşı 7bin 500 TL-10bin TL arasında olan vatandaşlar için 4bin 500 TL

10bin TL’den fazla emekli maaş alanlar içinde 5bin TL ödeme yapılacak. Kişilerin ödemeden yararlanabilmesi için 3 yıl bankada kalma sözü vermesi gerekiyor. Ödemeler 3 yıllık peşin olarak veriliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet