Emeklilere müjde! O bankalar promosyon ödemeleri için zam yapacak

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve PTT Bank'tan müjdeli haber geldi! Milyonlarca emeklinin dikkatini toplayan bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre bu bankalar, emekli promosyonu ücretlerinde zam yapacak. İşte detaylar...

28 Ağustos 2022 22:34 Ekonomi
Emeklilere müjde! O bankalar promosyon ödemeleri için zam yapacak

Emekli promosyon ücretleri için sevindiren gelişme yaşandı. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve PTT Bank promosyon ücretlerini artırmaya karar verdi.

Türkiye'de gündemde yoğun bir şekilde konuşulan konular arasında yer alan promosyon ödemeleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan talimat geldi. Türkiye'de Temmuz ayında en düşük emekli aylıklarına gelen artış ile birlikte emekli promosyon ödemelerinde de artış yaşanmıştı. Buna göre ise emekli promosyon rakamları ek bonuslar dahil 10 bin TL'ye kadar çıkarken kamu bankaları ise büyük yaralar almıştı.

Uzun süredir en yüksek promosyon teklifi 750 TL'de kalan kamu bankalarından çıkan emekli sayıları bankaları zarar ettireceğe benziyor. Buna göre ise bankacılık sektöründen elde edilen bilgilere göre şimdiye kadar milyondan kişi kamu bankalarını terk ederken bu süreçte ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen talimat ise gündeme bomba gibi düştü.

Bankalar Türkiye'de yer alan 14,5 milyon emeklinin maaş pastalarından pay yaratabilmek adına büyük rekabetini sürdürüyor. Emeklilere aylıklarını kendi bankalarına taşımaları durumunda promosyon nakit desteği sunulurken, Türkiye'de bin 500 TL tutarında yer alan promosyon seviyeleri son aylar ile birlikte 10 bin TL'ye kadar çıkmıştı.

Emekliler için 750 TL'ye kadar ödeme yapan kamu bankaları olan PTT Bank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank rekabette oldukça geride kaldı. Emekliler özel bankalara aylıklarını taşımaya başlarken bu süreçte kamu bankalarından herhangi bir hareket gelmemesi büyük kayıplara yol açtı.

o-bankalar-promosyon-odemeleri-icin-zam-yapacak-2.jpg

NUREDDİN NEBATİ'DEN KAMU BANKALARINA TALİMAT

Gündemde yer alan bilgilere göre kamu bankalarının son 2 ay içerisinde yaşadığı emekli kaybı artıyor. Bu süreçte ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dört kamu bankası için talimat geldiği iddia edildi. Birçok haber medyasında yer alan kulis iddialarına göre Nebati’nin “Promosyon tutarını artırın.” talimatı üzerine kamu bankalarının genel müdürlüğünde promosyon mesaisi başladı.

Türkiye'de emekli olan kişilerin sayısı, maaşı ve sektör ortalamaları dikkate alınarak promosyon tutarlarının arttırılacağı iletiliyor. Buna göre ise bankacılık sektöründen gelen bilgilere göre kamu bankalarının minimum 5 bin 500 TL ila 7 bin TL arasında ki seviyelere maaş promosyon tekliflerini çıkarmaması durumunda emekliler maaşlarını taşımaya devam edecek denildi.

o-bankalar-promosyon-odemeleri-icin-zam-yapacak-3.jpg

ÖZEL BANKALAR ARASINDA KIYA SIYA REKABET SÜRÜYOR

Türkiye'de güncel olarak özel bankalar arasında ödenen promosyon rekabeti sürüyor. Buna göre ise Temmuz ayında Sabancı Holding'e bağlı olan Akbank'ın 7 bin TL'ye kadar çıkardığı ek ödemelerde İspanya merkezli olan Garanti BBVA 7 bin 750 TL'ye, Hollanda merkezli ING Bank ise 8 bin 250 TL'ye kadar çıkarmıştı. Son olarak ise Koç Holding'e bağlı olduğu bilinen Yapı Kredi ise 7 bin 500 TL olan emekli nakit promosyon teklifine ek olarak 10 emekli yakınını davet edene de toplamda 2 bin 500 TL vererek promosyon rakamlarını 10 bin TL'ye kadar yükseltmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet