Emeklilerin Merakla Bekledikleri Ramazan Ayı İkramiye Tarihi Açıklandı!

Birkaç yıldır düzenli olarak ödenmeye başlayan Ramazan Ayı İkramiyelerini almak için sabırsızlanmaya başladı. 2 Nisan 2022 tarihinde başlayacak Ramazan ayının ardından genelde bayram gelmeden ikramiyeler ödeniyor ve bu sayede insanların rahatça bayrama girmesine olanak sağlanıyordu.

12 Mart 2022 14:40 Ekonomi
Emeklilerin Merakla Bekledikleri Ramazan Ayı İkramiye Tarihi Açıklandı!

İlk ramazan ayı ikramiyesi 1000 TL olarak verilmişti. Ancak son dönemde artan fiyatlar ve enflasyon rakamları sebebiyle geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak verilmişti. Bu yıl henüz bir açıklama olmamakla birlikte 2022 yılında yüksek fiyat artışlarını da göz önüne alınarak ikramiyenin 1500 TL olması bekleniyor. Ancak bu konuda henüz tam olarak kesinleşmiş bir durum bulunmuyor.

2022 Ramazan Bayramı İkramiyesi Açıklandı mı?

Ramazan Bayramının gelmesine yaklaşık olarak 45 günlük bir süre var. Bu da emeklilerin gözlerini ramazan bayramı ikramiyesine dikmesine neden oluyor. Yıl başında maaşlara enflasyon oranları sebebiyle yüksek zamlar gelmişti. Bu zamların aynı oranda ikramiyelere yansıtıp yansımayacağı da merak ediliyor. Bu yıl ramazan ayı bayram ikramiyesinin 1500 TL olması bekleniyor. Tabi bu konuda şu an için netleşmiş bir durum yok.

Herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil, ancak 1500 TL’lik ücretin emekliler tarafından yeterli olarak görülmediği biliniyor. Tabi bu olmayabilir de! 1100 TL’lik geçen yıl ki ödeme de aynı şekilde emeklilere yapılabilir. Bu konuda dikkatli olunması ve doğru tercihin yapılması gerekiyor.

2022 Ramazan Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek!

Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı olarak sen de ikramiyeler iki sefer veriliyor. SSK, Emekli Sandığı ve BAĞKUR emeklilerine düzenli olarak verilen bu ikramiyeler genelde bayramlardan 1 hafta veya 10 gün önce veriliyor. 2022 yılında bunun için şimdilik açıklanan herhangi bir tarih bulunmuyor.

2 Mayıs tarihinde Ramazan Bayramı olduğuna göre 20-25 Nisan tarihleri arasında ikramiyelerin ödeneceğini söylemek doğru olacaktır. Sizlerde bu konuda merak ediyorsanız yapılacak açıklamaları buradan yakından takip edebilir ve ona göre ekonominizi hazır hale getirebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet