Eurovision 2023'ün adresi değişti! Ukrayna tepki gösterdi

Eurovision 2022'nin kazananı olan Ukrayna, normal şartlarda gelecek yılın organizasyonuna ev sahipliği yapacaktı. Fakat EBU'dan gelen kararla beraber Eurovision 2023'ün gerçekleştirileceği ülke değiştirildi. Dünyaca ünlü müzik yarışması, Kiev'den alındı.

20 Haziran 2022 10:00 Gündem
Eurovision 2023'ün adresi değişti! Ukrayna tepki gösterdi

Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) 2023 Eurovision şarkı yarışmasının Ukrayna'da yapılmayacağını açıklamasına Kiev'den tepki geldi. Yarışmayı bu yıl kazanan Ukrayna'nın ev sahipliğinde gelecek yıl organizasyonun Kiev'de yapılması bekleniyordu.

Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkachenko, konuya ilişkin açıklamasında Avrupa Yayın Birliği'yle ek görüşmeler talep ettiklerini belirtti. Bakan, "Ukrayna bu karara katılmıyor, tüm tarafları tatmin edecek ortak bir çözüm bulunması için daha fazla müzakere yapılması gerektiğine inanıyoruz. Eurovision yarışmasının Ukrayna’da organize edilmesi için bizim ve EBU’nun karşı karşıya olduğu zorlukların farkındayız. Ama biz bu zorluğu kabul ettik" dedi.

'GÜVENLİK STANDARTLARI SAĞLADIK'

Ukrayna'nın bu yıl Eurovision şarkı yarışmasını kazandığı ve gelecek yıl organizasyonun Kiev'de yapılması için tüm koşulları yerine getirdiklerini söyleyen Kültür Bakanı, "Organizasyon için güvenlik standartları ve yarışmanın yapılabileceği olası yerler hakkında yanıtlar ve garantiler sağladık. Eurovision 2023'ün Ukrayna'da yapılması tüm dünyaya Ukrayna'nın desteklendiğine dair güçlü bir sinyal anlamı taşıyor. Bu kararın değiştirilmesini talep edeceğiz, çünkü tüm taahhütleri yerine getirebileceğimize inanıyoruz" dedi.

eurovision.jpg

YARIŞMA İNGİLTERE'DE YAPILABİLİR

Avrupa Yayın Birliği, 17 Haziran'da yaptığı açıklamada, 2023 Eurovision şarkı yarışmasının devam eden savaş nedeniyle Ukrayna'da yapılamayacağı, etkinliğin İngiltere'de düzenlenmesi için BBC kanalıyla görüşmeler yapıldığı belirtilmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da "Harika bir giriş yapmamıza rağmen yarışmayı Ukraynalılar kazandı. Ev sahipliği yapmaları için şans verilmeli. Eurovision Şarkı Yarışması'na 1 yıl kaldı. Zaman geldiğinde her şey yoluna girecek ve umarım bunu anlayacaklar” açıklaması yapmıştı.

Yarışmayı bu yıl Ukraynalı grup Kalush Orchestra kazanmıştı.

Kaynak: Gazete Duvar

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet