Facebook avatar mağazası açıyor! Prada ve Balenciaga ile anlaşıldı

Teknoloji devi Meta çok yakında Facebook, Messenger ve Instagram platformları için çevrim içi bir avatar mağazası açacak. Online olarak sanal kıyafet satışlarının gerçekleşeceği platformda Prada ve Balenciaga gibi markaların dijital ürünlerine de yer verilecek.

19 Haziran 2022 21:00 Yaşam
Facebook avatar mağazası açıyor! Prada ve Balenciaga ile anlaşıldı

Teknoloji devi Meta, internet kullanıcılarını Metaverse evrenine daha da yakınlaştırmak için benzersiz bir çalışmaya imza attı. Açıklanan bilgilere göre şirket; Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcılarının avatarları için dijital giysiler satın alınabilecek çevrim içi bir mağaza için kolları sıvadı. Bunun için çok sayıda ünlü marka ile anlaşan firma, ilk bilgileri kullanıcılarıyla paylaştı.

Meta avatar mağazası için ünlü markalarla anlaşıldı

Meta'nın online avatar mağazası için Prada, Balenciaga ve Thom Browne gibi dünyaca meşhur markalar ile el sıkışıldı. Satışa sunulacak olan kıyafetler arasında ise motokros giysileri, logolu kapüşonlu sweatshirt ve takım elbise gibi seçenekler yer alacak.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg konuya ilişkin bir Facebook gönderisi yayınladı. Zuckerberg'in yaptığı açıklamaya göre yakında daha fazla marka ile ortaklık kurulacak. Ürün portföyü genişletilecek.

meta-avatar-magazasi.jpeg

Son yıllarda şirketin odağını Metaverse'e çeviren teknoloji lideri Mark Zuckerberg, "dijital ürünler, metaverse evreninde kendinizi ifade etmenin önemli bir yolu haline gelecek. Yaratıcı ekonominin büyük bir itici gücü olacak," açıklamasında bulundu.

Moda devleri teknolojiyi yakından takip ediyor

Son yıllarda pek çok dünyaca ünlü marka, dijital çalışmalar için kollarısın sıvadı. Bunlardan bir tanesi olan Balenciaga, Meta ile ortaklıklarından yaklaşık bir yıl önce, Fortnite oyuncularına oyun içi karakterler için özel giysiler geliştirdi. Gucci ise Roblox'ta sanal bir mağaza ile oyuncuların karşısına çıktı.

Moda devleri teknolojiye olan bağını her geçen gün sıkılaştırmaya devam ediyor. Başta Adidas olmak üzere çok sayıda marka blockchain teknolojisini hızlı bir şekilde benimseyerek, NFT dünyasına adım attı.

Meta çok yakında çevrim içi avatar mağazasını açacak

Meta lansman etkinliği için henüz tarih vermedi. Fakat yine de beklenen açılış gününde sürpriz yeni markaların da platforma ekleneceği tahmin ediliyor. Prada, Balenciaga ve Thom Browne gibi isimlerin yanına başka markaların da dahil olacağı biliniyor.

meta-avatar-magazasi-001.jpeg

Meta yakında açacağı avatar mağazası için şimdilik daha fazla ayrıntı vermedi. Kullanıcıların bu mağazaya nasıl erişeceği bilinmiyor. Fakat dijital giysilerin gerçek kıyafetlere oranla çok daha ucuz fiyata satılacağı tahmin ediliyor. Daha fazla detaya ise ilerleyen günlerde sahip olacağız.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet