Hacıllı Şelalesi'nde Kamp Keyfi

İstanbul'da kamp alanları arasında en çok tercih edilen alanlardan biri Hacıllı Şelalesi ve yakınındaki kamp alanıdır.

21 Temmuz 2022 22:14 Yaşam
Hacıllı Şelalesi'nde Kamp Keyfi

İstanbul'da kamp alanları içerisinden havası ve huzuruyla öne çıkan Hacıllı Şelalesi ve kamp alanı İstanbul'un Şile ilçesinde şehrin kalabalığından uzak bir yerde bulunmaktadır. Hacıllı Şelalesi Şile'nin en güzel köylerinden biri olan Hacıllı Köyü'nde bulunmaktadır. İstanbul'a yakın kamp alanları arasından en çok tercih edilen Hacıllı, şelale etrafında çadır kurabilme imkanı da sunmaktadır. Köyde genel anlamda ekonomik olarak geçim kaynağı odun kömürü üretimi ile sağlanmaktadır. Köyün neredeyse her alanında üst üste bulunan meşe odunlarından üretilen kömür Hacıllı Köyü halkının en önemli geçim kaynaklarından biridir.

Hacıllı Şalelesi ve Kamp Alanı

Hacıllı Köyü'nde bulunan Hacıllı Şelalesi neredeyse köyün simgelerinden biri haline gelmiştir. Şelale etrafında bulunan tüm şelale insanların kamp yapabilmeleri adına oldukça uygundur. Yaklaşık 1,5 kilometrelik uzunluğu bulunan yürüyüş parkurunun sonunda sesiyle huzur saçan Hacıllı Şelalesi'ne ulaşabilirsiniz. Şelale yüzebilmeniz için uygun derinlikte ve temizliktedir. Bu sebeple güzel geçen kamp gecenizin ardından günün ağaran ilk ışıklarıyla şelale keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

hacilli-koyu-kamp-yemegi.jpeg

Hacıllı Şelalesi'nde Kamp Yapmak Ücretli mi?

Doğanın kalbinin attığı yerde, gürül gürül çağlayan şelalenin köşesinde kamp yapabilmek için Hacıllı Köyü'nde bedel ödememektesiniz. Kamp alanları tamamen sizin kullanımınızda olup; tercih ettiğiniz alana çadırınızı kurarak keyifli geçmeme ihtimali olmayan kampınızı başlatabilirsiniz. Bununla birlikte kamp alanlarında ateş yakmak da serbesttir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey ateşi kontrollü yakmaktır.

Bu eşsiz güzelliği başkalarının da görebilmesi ve kamp keyfini çıkarabilmesi adına daha önce ateş yakılmış yerleri kullanmanız güvenilir olacaktır. Bunların yanı sıra Hacıllı Köyü'nde kamp yapmak için alana aracınızla girebilir ve otopark ücreti ödemeden aracınızı kamp alanından biraz uzağa, kimseye rahatsızlık vermeyecek şekilde park edebilirsiniz. Bu benzersiz köyde kamp alanlarının yalnızca tek bir dezavantajı bulunmaktadır. Kamp alanlarında faydalanabileceğiniz tuvalet ve duş imkanları bulunmamaktadır. Ancak doğal yollarla temizlenmek isterseniz dilediğiniz zaman şelalenin berrak suyuna girebilirsiniz.

Hacıllı Köyü'ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Hacıllı Köyü İstanbul merkeze 90 km uzaklığındadır. Peki, Hacıllı Köyü'ne nasıl gidilir? Yaklaşık 1,5 saat sürecek bir araba yolculuğunun ardından köye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ağva, Şekerpınar, İzmit ya da Pendik Kurtköy istikametinden karayolu kullanarak oldukça rahat şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Gebze-Ağva üzerinden yolculuğa çıkacaksanız, yolda bulunan keskin virajlara mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

Hacıllı Şelalesi Etrafında Gezmek

Hacıllı Şelalesi zaten bütük bir yürüme parkurunun sonunda bulunduğundan görmeye giden misafirler yaklaşık 20 dakika sürecek bir yürüyüşü tamamlamaktadırlar. Yürüyüş parkuru bayonca büyük küçük pek çok şalelenin ardından eşsiz benzerliği ile yolun sonunda bulunan Hacıllı Şelalesi'ne ulaşabilirsiniz. Şelale'nin etrafında dağ yürüyüşü ve tırmanış yapabilmeniz için yerler mevcuttur. Dağa tırmanmak için yeterli ekipmanı yanınıza aldığınıza emin olmanız mutlaka size fayda sağlayacaktır.

Gürlek Mağarasını Gezmek

Hacıllı Şelalesi'nin üst ksımında bulunan Gürlek Mağarası da misafirlerin ilgi odağı olmaktadır. Bu mağarayı gezebilmek ise bir takım aletler yardımıyla olmaktadır. Halat yardımıyla tırmanarak çeşitli aletler sayesinde mağarada gizemli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Güvenlik önlemlerinin hepsini adlıktan sonra gezinize keyif katabilmeniz bu mağara sayesinde mümkün olmaktadır.

Hacıllı Köyü'nde Konaklamak

Hacıllı Köyü'nde konaklamak, kamp alanlarını kullandığınız takdirde ücretsizdir. Zaten ücretsiz olan kamp alanı içerisinde yalnızca çadırını kurarak dilediğiniz süre boyunca konaklayabilirsiniz. Bunun dışında ise samimi ve sıcak pansiyonlarında kaliteli bir hizmet sayesinde yüksek konforda konaklayabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet