Hangi Bankalar İpotekli Kredi Veriyor?

İpotekli kredi için gerekli şartlar nelerdir, hangi bankalar ipotekli kredi veriyor merak ediyorsanız yazımızı sizler için hazırlardık.

08 Mart 2022 12:05 Ekonomi
Hangi Bankalar İpotekli Kredi Veriyor?

Hangi bankalar ipotekli kredi veriyor? İpotekli kredi desteği sağlayan bankalar ev, araba gibi taşınmazların ipotek gösterilmesi şartı ile kredi desteği sağlamaktadır. Genellikle yüksek limitli kredi desteklerinin alımı için ipotekli kredi veren bankalara ihtiyaç duyulmaktadır ya da diğer anlamıyla bankalar yüksek limitli kredi talebinde bulunan müşterilerden teminat talep etmektedir. İpotekli kredilerde araba, ev, arsa gibi taşınmazlar ipotek olarak alınabilmektedir.

İpotekli kredi alma şartları, birden fazladır. Öncelikle kredi başvurusunda bulunabilmek için bir mülke sahip olunmalıdır. İpotekli kredi kullanacak kişilerin taşınmazı bulunmadığında veya aile üyelerinde birinin malı ipotek edilmek istediği zaman bankalar kredi desteği sağlamamaktadır. İpotekli kredi alabilmek için gereken diğer şartlar ise kredi başvurusunda bulunanların gelirleri belgelendirmeleri, bu kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları, kredi notlarının yeterli olmasıdır.

İpotekli Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İpotekli kredi başvuruları gerekli şartlar sağlandığında gerekli belgeler ile kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Bu kredi başvurularında ipotek alınma durumu söz konusu olduğu için başvuruların değerlendirilmelerinde ekspertiz değerlendirilmesine başvurulması nedeni ile farklı masrafların meydana gelmesi mümkündür. Bu değerlendirmelerin yapılması ipotekli kredilerin mal değerlerine göre değişiklik gösterebilmesidir. Örneğin ipotek alınan taşınmaz ev ise değeri fazla olduğu için yüksek limitli kredi alabilmek mümkün olacaktır. Bu ve benzeri masrafların başvuru sahipleri tarafından işlemler sırasında karşılanması gerekmektedir. İpotekli kredi başvurusu için gerekli belgeler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Kredi başvurusunda ipotek gösterilecek taşınmazın tapusu.
  • İkametgâh belgesi
  • Gelir durumunu beyanını gösteren belge; hesap cüzdanı, maaş bordrosu, vergi levhası, gayrimenkuller için tapu aslı gösterilebilmektedir.

İpotekli Kredi Veren Bankalar

Neredeyse tüm bankalar ipotekli kredi desteği sağlamaktadır. Tapusu kendisine ait olan, bir taşınmaza sahip herkes gerekli belgeler ile kendileri için uygun, ipotekli kredi veren bankalara başvurularını gerçekleştirebilirler. İpotekli kredi veren bankalar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İş Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Akbank
  • Vakıfbank
  • Finansbank
  • TEB
  • Denizbank
  • HSBC
  • Garanti Bankası
  • Yapı Kredi
  • Burgan Bank

Banka Tercihinde Dikkat Edilecekler

İpotekli bankalar tercih edilirken bunun için genel faiz oranları da göz önünde tutulmalı. Yani bu alanda dikkat edilmesi gereken en temel şey faizdir. Çünkü her banka kendine özel olan bir faiz uygulaması ortaya koyar. Bu faiz uygulaması üzerinden de borçlandırmayı yapar. Burada ipotekli olan bir yapının zarara uğramaması ve elde gitmemesi için faiz uygulaması da her zaman göz önünde tutulabilir. Uygun faiz oranları ile şimdi size özel olan bir banka tercihi yapılabilir. Özellikle bankaların hangi şartlar altında ipotek koydukları da araştırılabilir. Çünkü bu alanda da değişkenlik gösteren bankalar vardır.

Her bankanın işleyişi birbiri ile aynı olmaz. Burada genel şartlar araştırılabilir. İpotek işlemi için kimi zaman zorlayıcı olmayan banka işlemleri de öne çıkıyor. Yani bu alanda anında ipotek koymayan bankalar da tercih edilebilir. Bu bankalar aracılığı ile anında borçlu olunması halinde daha geniş çaplı olacak şekilde süre talep edilmesi de gerçekleşir. Özellikle borçlu olan bir kimse için bu talep çok büyük bir önem arz eder. Bunun yerine getirilmesi de bir gerekliliktir. Ancak bu işlem için bile farklılık gösteren banka şartları ile karşılaşırsınız. Bu tür durumlara karşılık her zaman daha bağlayıcı olan bankalar tercih edilebilir. Böylece ipotek sorunu büyümeden daha kısa bir süre içinde halledilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet