Herkesin evde yapabileceği diş beyazlatma yöntemleri

Günlük tüketimlerimiz dişlerimiz için pek sağlıklı sonuçları beraberinde getirmeyebilir. Asitli içecekler, yağlı yiyecekler ve düzenli diş fırçalamama alışkanlığı dişlerin en büyük düşmanıdır. Peki, evde herkesin yapabileceği doğal diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

09 Şubat 2022 09:00 Yaşam
Herkesin evde yapabileceği diş beyazlatma yöntemleri

Dişler güzelliği ön plana çıkartacak çok önemli detaylardan birisidir. Dişlerinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız bazı işlemleri eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekmektedir.

Dişlerde oluşan ve kötü görüntü yaratan sarı lekeleri evde birkaç işlemle geçirebilmeniz mümkün. Uzun süreli diş sarılıkları ve lekeleriyse evde işlem uygulamak yerine diş hekiminize görünmenizde fayda var.

karbonat-ile-mucizeler-yaratin.webp

Karbonatın Mucizesiyle Tanışın

Karbonatla dış beyazlatabileceğinizi biliyor muydunuz? Karbonat uzun süre ve sık kullanılmasıyla birlikte dişlerinize büyük ölçüde zarar verebilir. Ancak oldukça az ve seyrek kullanımlarda oldukça önemli sonuçlar alabilirsiniz. Zorunlu durumlarda dişinizi fırçalayamıyorsanız, parmağınıza bir miktar karbonat ekleyebilir, dişinize sürebilirsiniz. Bu işlemle birlikte dişleriniz hızla beyazlayabilir.

3-1280x720.jpg

Çilekle Dişlerinizi Aydınlatın

Çilekte bulunan asitlerden kaynaklı olarak dişe uygulanan çilek özü, anında beyazlığı da beraberinde getirir. Bunlar gerçekleştirebilmeniz için yapmanız gereken tek şey olgun bir çileği püre haline getirmek ve diş fırçasıyla adeta macunmuş gibi dişinize sürmeniz. Fırçalama işleminizin sona ermesiyle birlikte ağzınızı ılık bir suyla çalkalayabilirsiniz. Bu uygulamayla birlikte dişlerinizdeki beyazlık gözle fark edilecek kadar ön plana çıkacaktır.

lmn-o2ae-cover.jpg​​​​​​​

Dişlerin Dostu Limon Kabuğu​​​​​​​

Limon günlük hayatımızda mutlak suretle tüketmemiz gereken besinlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kendine has bir lezzete de sahip olan limonlar, diş sağlığı içinde oldukça önemli özleri bünyesinde barındırmaktadır. Limon kabuğuyla diş beyazlata işlemi için ilk olarak limonun kabuğunu soyun. Rendeleme işlemini yapın ve suyunu sıkın. Sonrasında elde ettiğiniz suyla dişlerinizi fırçalayın. Bu işlemi sık sık yerine getirmek dişlere zarar verebilir. Bu yüzden en fazla haftada 1 kez yapmanızda fayda var.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet