Hollanda polisi Alman ATM'sine bombalı saldırıyla ilgili 3 kişiyi tutukladı

Avrupa Birliği polis teşkilatından 19 Mayıs Perşembe günü yapılan açıklamada, Hollanda polisinin Almanya'daki bankamatiklere düzenlenen ve yaklaşık 1 milyon Euro (1.46 milyon S$) tutarındaki bir dizi bombalı saldırıyla ilgili olarak üç kişiyi tutukladığı bildirildi.

20 Mayıs 2022 09:00 Gündem
Hollanda polisi Alman ATM'sine bombalı saldırıyla ilgili 3 kişiyi tutukladı

Europol, otomatik vezne makinelerini (ATM'leri) hedef alan bir suç çetesinin şüpheli üç üyesinin Salı günü Hollanda'nın Haarlem ve Vianen şehirlerinde tutuklandığını söyledi.

Europol'den yapılan açıklamada, çetenin genellikle çalıntı araçlar kullanarak ve gecenin köründe çalıştığı, Ekim ve Kasım 2021'de Almanya'da sekiz ATM'ye patlayıcılar kullanarak girdiği ve içerideki parayı çaldığı belirtildi.

Europol, "Europol'ün desteğiyle, Alman Polisi ile birlikte çalışan Hollanda Polisi... Almanya'daki ATM'leri hedef alan bir dizi soygundan sorumlu bir suç çetesinin üç şüpheli üyesini tutukladı." dedi.

Alman polisi Mart 2020'de diğer üç şüpheliyi tutukladı ve başka bir kaçağı arıyor.

Europol, Almanya'daki Hessen, Baden-Württemberg, Aşağı Saksonya ve Rheinland Pfalz'daki ATM baskınlarının 958.000 Euro'nun üzerinde nakit para kazandığını söyledi.

Patlamalar ayrıca yaklaşık 1 milyon € hasara neden oldu ve "yakınlarda yaşayan veya o sırada makinelerin yakınında bulunanlara zarar verme riski, hatta ölüm olasılığı hakkında hiçbir fikir göstermedi".

Hollanda ve Alman polisi, Eylül 2021'de, giderek daha popüler hale gelen ATM'lere baskın yapma yöntemi hakkında eğitim videoları hazırlayan bir suç çetesini yakaladıklarını söyledi.

Hollanda'nın Utrecht kentinde patlayıcı saldırılar için sözde bir eğitim merkezinde yürütülen bir denemede ters gittiğinde bir şüpheli öldü, bir diğeri de yaralandı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet