Jeep, İlk Elektrikli SUV Modelini İlk Defa Gösterdi!

Jeep yolların dikkat çekici SUV modellerini üretmeye devam ediyor. Bu modeller arasında özellikleri ve adı tam belli olmayan ilk elektrikli SUV seçeneği de getirmeye hazırlanıyor. Stellantis’in çatısı altında yer alan Jeep markası uzun vadeli planlarıyla iddialı bir şekilde gelmeye hazırlanıyor. Henüz bu konuda net adımlar atılmamış olsa da ilk elektrikli araçlarının ön gösterimini yapmış olmaları da bu konuda çalışma üzerinde olduklarını kanıtlıyor.

06 Mart 2022 14:30 Otomobil
Jeep, İlk Elektrikli SUV Modelini İlk Defa Gösterdi!

Firma geçtiğimiz günlerde Jeep markasının ilk olarak 2023’de yollara çıkacak olan elektrikli cross over modelini tanıttı. SUV olarak piyasaya çıkacak olan bu araca şimdilik herhangi bir isim verilmediği biliniyor. Aracın yollara çıkması için tam 1 yıl olduğu ve 2023’ün ilk yarısı bitmeden yollarda olmasının planlandığı aktarıldı.

Jeep Elektrikli Modelinin Detayları Nelerdir?

Jeep’in yeni elektrikli SUV modeli hakkında şimdilik net bir karar olması mümkün durmuyor. Araç hakkında yorum yapılmasın yardımcı olan en önemli detay firma tarafından yayınlanan iki fotoğraf dışında hiçbir şey değildir.

Ön çekim de en önemli detay aracın güçlü bir gövdeye sahip olduğu, genellikle Jeep ile özdeşleşen tasarımın korunduğu görülüyor. Egzoz borusunun olmaması arka tasarımda dikkat çekiyor. Bu da aracın firmanın en önemli modelleri olarak görülen Cherokee e Renegade seçeneklerinden farklı kılıyor.

af1c6b24b9fdbe393c2fb43e8999e7306ea795c8.jpeg

Aracın tanıtımının yapıldığı Stellantis’in 2021 gelir duyusunda şirketin CEO’su önemli açıklamalarda bulundu. Firmanın 2026 yılına kadar Avrupa satışlarında %100 olarak EV satışlarını arttırmak olduğunu söylediği aktarıldı. Firma ayrıca 2025 yılına kadar ürettiği tüm segmentlerde elektrikli bir versiyona sahip olmasının da planlandığı aktarılıyor.

Yeni elektrikli aracın resimleri dışında hiçbir bilgi bilinmiyor. 2023’de yollara çıkacak aracın fiyat aralığı ne olacağı da merak ediliyor. Ülkemizde farklı modelleri bulunan firma 700 bin TL ile 4 milyon TL satış fiyatları ile bu araçları satıyor. Özelliklerine, detayları ve büyüklüğüne göre bu aracın ülkemizde ortalama 1 milyon TL civarında şu anki piyasa fiyatlarına göre satılabileceği tahmin ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet