Kalabalık Arkadaş Ortamlarının Vazgeçilmez Oyunu Vampir Köylü Nasıl Oynanır? Ayrıca Dijital Versiyonlarının da Olduğunu Biliyor Muydunuz?

En az 4 kişinin yan yana geldiğinde bulundukları ortamdan sıkıldıkları an akıllara gelebilecek en eğlenceli oyunlardan biri Vampir Köylü. Rol yapma konusunda bütün yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz bu oyunun dijital versiyonları da mevcut. Haberimizde Vampir Köylü oyununa dair bütün ayrıntıları bulabilirsiniz...

20 Mart 2022 10:45 Yaşam
Kalabalık Arkadaş Ortamlarının Vazgeçilmez Oyunu Vampir Köylü Nasıl Oynanır? Ayrıca Dijital Versiyonlarının da Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Vampir Köylü nasıl bir oyun?

Vampir Köylü, en az 4 kişiyle oynanan bir oyun. Oyunda bir hakem, bir vampir diğer herkes de köylü olur. Kimin vampir kimin köylü olduğunu yalnızca hakem bilir. Köylüler, vampirin kim olduğunu bulana kadar oyun devam eder. Bu durumda vampirin gerçek bir köylü rolü yapması gerekir. Yurt dışında ise bu oyuna Mafia ismi verilir.

Adım Adım Vampir Köylü

İlk olarak küçük küçük kağıtlar hazırlanır. Kağıtlara bir vampir, bir hakem ve kalanlara köylü yazılır. Oyuncu sayısına göre iki ya da daha fazla vampir olabilir. Dikkat edilmesi gereken yer köylülerin çoğunlukta olması. Kura çekilir ve kağıtlar seçilir. Hakem dışında kimsenin kağıtları görme yetkisi yoktur. Hakem herkese gözlerini kapattırır ve sadece vampirlerin gözlerini açmasını ister böylece vampirleri tanır. Vampirler tekrar gözlerini kapatır ve hakemin gözlerinizi açın komutuyla oyun başlar. Oyuncular birbirlerine soru sorarak vampirin kim olduğunu çözmeye çalışır. Karar verdikleri kişilerin kağıtlarını açtırırlar. Eğer seçilen kişi köylüyse oyun dışı kalır ve oyun devam eder. Hakem tekrar herkesin gözünü kapattırır ve vampirden bir kişiyi oyundan atmasını ister. Seçilen kişi vampirse oyun tamamlanır yoksa sıradaki vampir bulunmaya çalışılır. Oyun tüm vampirler bulununca biter.

Peki Vampir Köylü oyunun dijital versiyonları neler?

En popüler: Among Us

Among Us oyunu, InnerSloth tarafından geliştirildi ve 2018 yılında piyasaya sunuldu. Çevrimiçi çok oyunculu bir oyun olarak tanımlanan uzay temalı oyunda, en az 1 en fazla 3 hain olarak tanımlanan vampir bulunmaya çalışılır. Oyun; Android, iOS, Microsoft Windows, Nintendo Switch platformlarında yayınlanmıştır.

Köylüler, kurt adamlara karşı: Agrou

Osmose Studio tarafından geliştirilen ve Wankil Studio tarafından yayınlanan Agrou, 2020 yılında oyuncularıyla buluştu. Microsoft Windows platformu için yayınlanan Agrou oyununda bir grup köylü ateşin başında toplanarak aralarındaki gizli kurt adamları bulmaya çalışırlar.

Cadıları bulalım: Town of Salem

BlankMediaGames tarafından geliştirilen ve yayınlanan Town of Salem oyunu ilk kez 2014 yılında oyuncularla buluştu. Salem Cadı Mahkemeleri’nden ilham alınarak geliştirildi, internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak da oynanabiliyor. Oyunda; köylü, mafya, cadı ve tarafsız gibi farklı karakterler aralarındaki haini bulmaya çalışıyorlar.

Aramızdaki virüslüyü bulalım: Deceit

World Makers ve Automaton Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan Deceit oyunu, Microsoft Windows için yayınlandı. Beş oyuncunun bir hastanede uyanması ile başlayan oyunda iki oyuncu ölümcül virüs taşıyor ve hasta olmayanlar ölmeden hasta oyuncular tespit edilmeye çalışılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet