Kalıcı Makyaj Nedir? Kalıcı Makyaj Nasıl Uygulanır?

Kalıcı Makyaj Nedir? Kalıcı Makyaj Nasıl Uygulanır? Microblading Nedir? Kalıcı Makyaj Nasıl Uygulanır? Kalıcı Makyaj Tercih Edilmeli Mi? Kalıcı Makyaj Acılı Bir Yöntem Mi?

25 Temmuz 2022 19:40 Yaşam
Kalıcı Makyaj Nedir? Kalıcı Makyaj Nasıl Uygulanır?

Kalıcı makyaj, mikroiğnelerle işlem yapılacak alanlara organik maddeler içeren boyaların kalıcı olarak yerleştirilmesini içerir. Tek kullanımlık ve steril mikroiğneler kullanılarak yapılan bu işlem sırasında kişi fazla ağrı hissetmez. Uygulama öncesi ve sırasında kullanılan anestezik kremler sayesinde ağrı hissi minimum düzeye indirilir. Kalıcı makyaj veya kaş şekillendirme kullanan birçok kişi, az ağrı yaşadıklarını bildirmektedir. İşlem cildin üst tabakasına uygulanır.

Kalıcı makyajın süresi, uygulanacak bölgeye, kişinin cildinin elastikiyetine ve cildin nemlenme derecesine göre değişir. Bu uygulamanın ciltte tutunma süresi de kişinin cilt tipine göre değişmektedir. Yani kalıcı makyaj uygulamaları kişiden kişiye değişen sabit bir süreye sahiptir. Çünkü kullanılan boyalar zamanla ciltten uzaklaştırılır. İnsan sağlığına zarar vermeyen bu pigmentler cilt sürekli kendini yenilediğinden parçalanır ve kaybolur. Bu sürenin sonnda uygulamanın devamlılığını sağlamak adına uygulamanın yenilenmesi ve bazı bölümlerde küçük ayarlamalar yapılması önemlidir.

Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj, doğal boyaların cilde iğne ile uygulanması işlemidir. Bu yöntemin (genellikle dövmeye benzer) en önemli ayırt edici özelliği epidermise uygulanması ve bu nedenle ömür boyu değil, belirli bir süre kalıcı olmasıdır. Kalın kaşların yanı sıra kalın dudaklar trend haline geldi ve kalıcı makyaj talebi arttı. Kaş, göz ve dudak olmak üzere 3 farklı bölgeye kalıcı makyaj uygulanmakta ve farklı teknikler de kullanılmaktadır. En çok tercih edilen ve kullanılan teknikler microblading ve mikropigmentasyondur. Doğru tekniklerle uzman kişiler tarafından kullanıldığında harika sonuçlar elde edilebilir.

Microblading Nedir?

Kalıcı makyaj uygulamaları arasında en sık bahsedilen işlem olan microblading, kaşlarda kullanılan bir yöntemdir. Doğal görünümlü kaşlar için microblading sayesinde, yüzünüzün şekline uyacak şekilde doğal kaş kılı gibi görünen kaşlara sahip olabilirsiniz. Microblading genellikle kaş çevresi kıl tekniği olarak adlandırılır. Bildiğiniz gibi yüz ifadesini veren tek unsur kaştır. Dağınık, çarpık şekillere sahip kaşlara başarıyla uygulanan kıl mikroblajın amacı doğal kaş benzeri bir etki elde etmektir. 3D kaş tekniği olarak da bilinen microblading yöntemi, renkli pigmentlerin kaşların nadir bölgelerine profesyonel olarak uygulanmasına dayanmaktadır.

Günümüzde dünya genelinde kalıcı makyaj uygulamaları arasında en çok kullanılan yöntem kaşlara yapılan uygulamadır. Dayanıklılık, diğer kalıcı makyaj tedavilerine göre daha kısadır ancak bu süre zamanla yenilenebilir. Microblading uygulamasına başlamadan önce kişinin yüzüne uygun kaş şekli belirlenir ve çizilir. Daha sonra bu belirli kaş şekline microblading uygulanır. Özenle yapılan bir microblading işleminde en önemli faktör, pigmentlerin kaşlara doğru sürülmesi ve kalan kaş kıllarının kalınlığının kaşların doğru görünümünü oluşturması amaçlanmaktadır. Bir uzman ellerinde kaş uygulaması yaptırmak gerçek kaştan farksızdır. Bu nedenle kalıcı kaş uygulaması günümüzde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Uygulanır?

Kalıcı makyaj, yaklaşık 3 ila 5 yıl etki süren estetik bir uygulamadır. Kaşlara, gözlere, dudaklara ve göz altlarına kalıcı makyaj yapılabilir. Uygulama süresi kişiden kişiye ve kullanıma göre değişmektedir. Kalıcı makyajı yapan kişi uygulama bölgesini çok fazla güneşe maruz bırakmaz ise uygulama dayanıklılığı 5 yıla kadar uzar. Bu uygulamanın amacı, yüzünüzde güzel olan alanları vurgulamak ve sorunlu alanları düzeltmektir. Kalıcı makyaj uygulaması sayesinde çizgiler daha net ve keskindir. Kalıcı kaş makyajı, hastalık veya yaşlılık gibi nedenlerle kaşları küçülmüş veya incelmiş kişiler için kullanılır. Ayrıca kalıcı kaş makyajı genellikle iki kaş arasındaki asimetri sorununu ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Uygulamaya başlamadan hemen önce kişinin yüzünün istekleri ve anatomisine uygun bir çizim yapılır. Çizim yapıldıktan sonra uygulanacak bölgeye anestezik krem sürülür. Uygulama bölgesi uyuşturulduktan sonra kaş makyajı yapılır. Kalıcı kaş makyajı uygulaması ortalama yarım saat sürmektedir. Kalıcı makyaj yapılırken kişi rahatsızlık hissetmez, sinek ısırığına benzeyen hafif bir ağrı hisseder. Kalıcı makyaj durumunda birbirine yakın olan kaşlar çıkarılabilir ve birbirinden uzaktaki kaşlar yaklaştırılabilir.

Kalıcı Makyaj Tercih Edilmeli Mi?

Günlük olarak makyaj yapan herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Kalıcı makyaj sayesinde günlük makyajınız için fazla zaman harcamayacak, sürekli olarak bakımlı ve güzel bir görünüme sahip olacaksınız. Kalıcı makyaj, yoğun bir iş ve sosyal yaşam süren kadınların hala vazgeçilmez tercihi olmaya devam ediyor. Ayrıca denizde, havuzda, spor salonunda terlediğinizde makyajı silmek ve makyajı silmek için zaman kaybetmemek tercih etmeniz gereken bir diğer sebeptir. Kalıcı makyaj tüm bu sorunları ortadan kaldırır.

Elbette kalıcı makyajı seçmenizin tek nedeni zaman değil. Kalıcı makyaj, göz problemi yaşayan, kaş veya dudak deformasyonu olan, makyaj yapmada güçlük çeken kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Ayrıca doğal veya tıbbi nedenlerle kaşlarını veya kirpiklerini kaybedenler ve dudaklarında renk kaybeden kişiler için kalıcı makyaj kesin bir çözümdür.

Kalıcı Makyaj Acılı Bir Yöntem Mi?

Yaklaşık 30 dakika (bazen daha uzun) süren işlem sırasında kişi ağrı hissetmez. Bunun nedeni uygulama yapılacak alanı uyuşturmaktır. Lokal anestezi amaçlı lazer epilasyon ve dövmelerde kullanılan anestezik kremler ile birlikte kullanılır. Tedavi tamamlandıktan sonra kişi hemen günlük hayatına dönebilir ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın gününe devam edebilir. Uygulayan kişilerin görüşlerine bakarsak işlem sonrası sadece batma hissi olur ve çok daha az fark edilir çünkü dövmeden farklı olarak cildin üst tabakasına uygulanır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet