Karşınızda Öksürüğü Anında Kesmesiyle Bilinen Pekmez ve Tereyağı Karışımı Tarifi!

Özellikle kış aylarında hemen herkes en az bir kez soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarla uğraşmak zorunda kalır. Bu rahatsızlıkları tedavi etmek için ilaçlar ve bitki çayları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Enerji deposu pekmez ile bağışıklık sistemi hastalıkları artık sorun olmayacak. İçine tereyağı eklediğinizde ne kadar faydalı olduğuna şaşıracaksınız…

20 Mart 2022 23:42 Yaşam
Karşınızda Öksürüğü Anında Kesmesiyle Bilinen Pekmez ve Tereyağı Karışımı Tarifi!

Pekmez tereyağı karışımının faydaları

Pekmez tereyağı ile birleştirildiğinde günlük hayatı etkileyen çeşitli hastalıkların yan etkilerine karşı koruma sağlar. Pekmez özellikle kış aylarında mevsimsel rahatsızlıkların tedavisinde listenin en popüler ürünlerinden biridir. Pekmez tereyağı karışımının ise avantajları sürekli merak ediliyor. Pekmez tereyağı karışımı, güçlü bir öksürüğü hızla giderir. Boğaz ağrısını yatıştırır. Vücut direncini güçlendirerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalık riskini azaltır. Astım ve bronşit tedavisine yardımcı olur. Kan yapıcı işlevi, kış aylarında üşümeyi olabildiğince uzak tutmaya yardımcı olur. Bariyer görevi görerek vücudu soğuktan korur. Kan değerlerini iyileştirir ve kansızlığa faydalıdır. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi yaygın hastalıkların tedavisine yardımcı olur. Ayrıca daha hızlı ve kolay uyumanızı sağlar.

Pekmez tereyağı karışımı nasıl hazırlanır?

Karışım için gerekli malzemeler

Karışım için, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı pekmez ve yarım çay kaşığı toz karabiber yeterli olacaktır.

Nasıl hazırlanır?

1 su bardağı pekmeze keçiboynuzu veya üzüm pekmezi ekleyin. Daha sonra kaynaması için cezveye koyun. Kaynayan pekmezin içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve kaynatmaya devam edin. Kısmen katılaşan karışıma karabiber ekleyin, iyice karıştırın ve altını kapatın. Karışımı oda sıcaklığında yalıtkan bir kapta saklayın. Aç ya da tok olmanız fark etmeksizin, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez birer yemek kaşığı şeklinde karışımı tüketebilirsiniz.

Pekmezin faydaları

Pekmez, sindirim hastalıkları için doğal bir tedavidir. Mide asidini azaltır, bağırsak florasını güçlendirir ve bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Pekmezin anti bakteriyel özellikleri, akciğerlerin ve karaciğerin sağlığını korumaya yardımcı olur. Hepsi kemik oluşumu ve gücü için gerekli olan kalsiyum, potasyum, magnezyum ve bakır bakımından zengindir. Uzmanlar pekmezin, kemik kırılmasını ve yaralanmasını önlemede kemik suyu kadar etkili olduğunu iddia ediyor. Üst solunum yollarındaki enfeksiyonlar, nefes alma gibi önemli aktiviteleri engelleyebilir. Karabiber ile karıştırılmış pekmez tüketimi bu enfeksiyonların oluşumunu azaltır ve organları bakteri oluşumundan korur.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet