Katlanabilir iPhone ve iPad cihazının fiyatı ortaya çıktı!

Teknoloji devi Apple katlanabilir iPhone ve iPad modelleri için kolları sıvadı. Cihazların satış fiyatı ortaya çıktı. O rakamlar adeta dudak uçuklattı...

18 Ekim 2022 15:27 Gündem
Katlanabilir iPhone ve iPad cihazının fiyatı ortaya çıktı!

Katlanabilir akıllı telefon pazarı hızla büyümeye devam ediyor. İlk olarak Royale FlexPai cihazı ile başlayan bu teknoloji sonraki yıllarda Oppo, Xiaomi, Motorola, Huawei, Samsung ve Microsoft tarafından da benimsendi. Son olarak Galaxy Z Flip 4 ve Z Fold 4 modelleriyle karşılaştığımız bu pazara dahil girecek bir diğer isim ise Apple şirketi olacak.

Katlanabilir iPhone uzun bir süredir Apple hayranları tarafından merakla bekleniyor. Apple'ın bu teknoloji için son birkaç yıldır çok sayıda patent aldığı ve çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiği bilinirken; nihayet konuya ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. Fakat gelen haberler, kullanıcıları bir nebze hayal kırıklığına uğrattı. Şirketin ilk olarak katlanabilir cihaz teknolojisini tablet modellerinde uygulayacağı anlaşıldı.

kat-2.jpg

Katlanabilir iPad daha önce piyasaya çıkacak

CSS Insight analistleri tarafından ortaya atılan bilgilere göre katlanabilir iPhone modeli 2025 yılından önce piyasaya çıkmayacak. Bunun yerine Apple öncelikli olarak katlanabilir iPad modeline yoğunlaşacak. Bu cihazın ise 2024 tarihinde raflara geleceği beklenmekte.

Analistler şu anda Apple'ın katlanabilir iPhone yapmasının pek de mantıklı olmayacağını dile getirdi. CSS Insight Araştırma Şefi Ben Wood, CNBC'ye verdiği röportajda firmanın bu trendden kaçınacaklarını ve muhtemelen katlanabilir bir iPad ile ilk denemelerini gerçekleştireceğini öne sürdü. Zira iPhone'larda böyle bir devrimsel yenilik yapmalarının oldukça riskli olacağını ifade etti.

kat-3.jpg

Katlanabilir iPhone ve iPad'in fiyatı cep yakacak

İddialara göre katlanabilir iPhone ve iPad cihazları oldukça yüksek rakamlardan alıcı karşısına çıkacak. Analistler söz konusu modellerin 2 bin 500 dolar karşılığında raflara geleceğini iddia etti. Bu rakamlar güncel kur oranına göre vergiler hariç yaklaşık 46 bin 400 TL'ye tekabül ediyor. Vergileri de hesaba katarsak, cihaz pek çok kişinin bütçesini ciddi oranda zorlayacak.

Apple şirketinin ilk katlanabilir cihazları Electronic paper Display (EPD) adı verilen yeni bir görüntüleme teknolojisi ile karşımıza çıkabilir. Analist Ming-Chi Kuo, bu teknolojinin cihazlara daha yüksek enerji verimliliği sağladığını, Apple'ın ilerleyen yıllarda EPD'yi daha fazla ön planda tutabileceğini ifade etti.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet