Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Fırsat! Destek Paketi Geldi

Kentsel dönüşüm için yeni destek paketleri geldi Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni destek paketini devreye soktu. Bu paket sayesinde ev sahipleri için 1 milyon 250 TL'lik kredi sunulacak.

28 Mart 2023 22:19 Ekonomi
Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Fırsat! Destek Paketi Geldi

Vatandaşlar bu kampanyadan faydalanarak 1 milyon 250 bin TL krediden faydalanma imkanlarına sahip olacak. Aynı zamanda müteahhit olanlar için de 250 milyon lira kadar kentsel dönüşüm için fırsat verilecek. Bakanlıklar yeni paket ile kentsel dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor. Yeni paket ile kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olacak. Riskli bölgelerde bulunan ve riskli yapıların malikleri için kişi başı 1 milyon 250 bin TL olacak şekilde finansal destek sağlanacak. Vatandaşlar düşük faiz oranları ile bu krediden faydalanma imkanına sahip olacak. Yüzde 1.49 faiz oranı ile kredi imkanından faydalanmak mümkün olacak. Aynı zamanda bu faiz oranın %0.70'ini Çevre Şehircilik Bakanlığı üstlenecek. Böylelikle vatandaşların yüzde 0.79 faiz oranı ile kredi kullanımı sağlanacak. Sunulan krediler ise 10 yıl vadeli olarak vatandaşlara sunulacak.

Vatandaşlar bakanlıkların yeni sunmuş olduğu bu paketten faydalanabilecek. Böylelikle vatandaşların düşük faiz oranları ile konut kredisi alması da mümkün olacak. Bunun yanı sıra müteahhitlere de destek sağlanacak. Müteahhitler için 12 ay geri ödemesiz olacak şekilde ve 48 ay vadeli 250 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sunulacak. Müteahhitler bu Kredi imkanından 12 ay ödemesiz şekilde ve 48 ay vadeli bir şekilde faydalanma imkanına sahip olacak. Böylelikle 50 milyar liralı kefalet limiti vatandaşlarının kullanımına açılacak.

Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Paketler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yeni sunduğu paketler ile vatandaşlara düşük faiz oranları ile kredi imkanı sunacak. Vatandaşlar bu Kredi imkânından faydalandıklarında düşük faiz oranı ile konut kredisi alma imkanına sahip olacak. Bunun üzerine birçok vatandaş konu ile alakalı araştırmaya yapmaya başladı. Vatandaşlar bakanlıkların verdiği bu kredi desteğinin faiz oranlarını araştırmaya başladı. Vatandaşlar yüzde 0. 79 faiz oranı ile krediden faydalanabilecek. Çünkü yüzde 1.49 olan kredi imkanının yüzde 0.70'ini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. Bu da vatandaşların daha düşük faiz oranı ile krediden faydalanması için büyük bir fırsat olacak. Kredi imkânından faydalanmak isteyen vatandaşların evlerini kentsel dönüşüme sokması gerekiyor. Kentsel dönüşüme sokulan evler için bakanlıklar tarafından vatandaşlara yardım paketleri sunulacak.

Evleri riskli bölgede yer alan ya da direkt olarak evleri riskli olan vatandaşlar kentsel dönüşüm projesine katılarak düşük faiz oranı ile kredi kampanyasından faydalanabilecek. Böylelikle riskli evlerde oturma zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak. Bakanlıklar vatandaşlara kredi imkanları sunarak kentsel dönüşüm paketini hızlandırıyor. Aynı zamanda bu paket sadece vatandaşlar için değil müteahhitler içinde sunulacak. Müteahhitlere de 250 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sunulacak. Müteahhitlere sunulan 250 milyon TL'lik kredi imkanı 12 ay ödemesiz bir şekilde verilecek. Vatandaşlara sunulan Kredi imkanı 10 yıl vadeli olurken müteahhitlere sunulan kredi imkanı da 48 ay vadeli olacak. Böylelikle uzun süreli Kredi imkanından faydalanma imkanı vatandaşlara sunulacak. 250 milyon liralık destek paketi ile müteahhitlere de destek sağlanacak.

Faiz Oranları Nasıl Olacak?

Bakanlıkların yaptığı bu kentsel dönüşüm projesinde birçok kişi vatandaşlara sunulacak olan faiz oranlarını merak ediyor. Vatandaşlar düşük faiz oranları ile krediden faydalanabilecek. Vatandaşlara sunulacak olan faiz oranı %1.49 iken yüzde 0.79'a düşecek. Çünkü bunun yüzde 0.70'ini Çevre ve Şehircilik bakanlığı karşılayacak.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet