Kredi Kart Borç Ödemelerinde Yeni Dönem! Borcunu Ödemeyenler İçin Alternatif Yol!

Yönetmelik gereği bankalar çeşitli inisiyatiflerini kullanabiliyor. Dolayısıyla bu kapsamda borç ödeme konusunda daha farklı işlemler uygulanabilmekte. Kredi kart borcunuzu ödemeniz için taksitlendirme işlemini tercih edebilirsiniz. Dönem ödemesini geciktirenlere özel bu alternatif dikkat çekti.

19 Kasım 2022 21:00 Ekonomi
Kredi Kart Borç Ödemelerinde Yeni Dönem! Borcunu Ödemeyenler İçin Alternatif Yol!

Bankalar, inisiyatif kapsamında kredi kartı borcunu vaktinde ödeyememiş müşterileri için önemli bir alternatif sunuyor. Öyle ki bankaya borcu olanların bunu değerlendirebileceği belirtildi. Yönetmelik doğrultusunda sizler de kredi kartı borcunuzu zamanında ödeyemediyseniz taksitlendirme işlemine başvurabilirsiniz.

Bankalar arasında kredi kartları için uygulanan işlemler her banka için farklılık gösterirken, kanun ve yönetmeliklere göre belirlenen sınırlar çerçevesinde bankalar çeşitli inisiyatiflerini kullanarak, müşterilerin kullandıkları kredi kartlarına dair işlemlerde yapabilirler. Peki, kredi kartı taksitlendirme işlemi nasıl yapılır? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

para-7-001.jpg

Kredi kartı taksitlendirme işlemi

Kredi kartı kullanımı genel olarak belli bir dönem içinde yapılan harcamaların hesap kesim tarihinden belli bir süre sonra ödeme günü belirlenerek dönem borcu toplu bir şekilde bankaya ödendiği bir süre kapsarken, kredi kartı borcu taksitlendirme konusu da bu aşamada ortaya çıkmaktadır. Dönem borcunun gelecek aylara eşit bir şekilde taksitler halinde ödenmesine imkan veren bir uygulamadır.

Şube ve telefon bankacılığı aracılığıyla yapılan kredi kartı borcu taksitlendirme işlemlerini hızlı bir şekilde internet bankacılığından ya da mobil bankacılık üzerinden yapılmaktadır. Dijital bankacılık ile dönem borcunun taksitlendirilmesini istediğini kredi kartı detaylarından taksitlendirme menüsüyle işlemlerinizi yapabilirsiniz. Taksitlendirme menüsünde kaç ay taksitlendirme yapılacağı ve aylık ne kadar faiz ile taksitlendirme olacağı, başka hangi komisyon ve masrafların ödenmesi veya hesaptan kesilmesi de bu menüde görüntülenecektir. Gerekli onayların verilmesinden sonra o döneme ait kredi kartı borcu taksitlendirme işlemleri yapılabilir.

para-4.jpg

Kredi kartı borcuna en fazla kaç ay taksitlendirme işlemi yapılır?

Mobilya, elektronik cihazlar, sigorta ödemeleri, fatura tahsilatları ve her türlü harcamanın kredi kartı ile yapılmasın sonra kredi dönem borcu ödenmeyecek yükseklikte olabilir. Bu durumlarda kredi kartı kullanıcıları yasal faiz oranlarıyla bazen de kampanya dahilinde masrafsız olarak çeşitli taksitlendirme işlemlerinden yararlanabilir. Bankalar bu konuda 12 ay olarak açıklama yaparken, bu üst limit olup daha az sayıda da taksitlendirme imkanının olduğunu belirtmektedir. Kredi kartı taksitlendirmeleri o ayın güncel faiz oranları ve ek bazı komisyonlarında alınmasıyla daha sonra ödenmek üzere taksitlere bölünebilir

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet