Kuru ve elektrikli saçlara iyi gelecek yöntemler

Kuru ve elektrikli saçlar günümüzde birçok kadının ortak sorunu. Elektriklenmenin ve kurumanın önüne geçmek ise basit. Evde yapabileceğiniz birkaç basit işlemle, saçlarınızdaki ışıltıyı ortaya çıkartabilir, eşsiz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

18 Şubat 2022 12:00 Yaşam
Kuru ve elektrikli saçlara iyi gelecek yöntemler

Kuru ve aşırı elektriklenen saçlar sizleri üzüyor mu? Doğru bakım ve şekillendirmeyle bu sorunları minimalize edebilir ve ortadan kaldırabilirsiniz. Doğru sıcaklık, doğru tarak kullanımı gibi oldukça basit işlemlerle bunu gerçekleştirebilmek mümkün. İşte karşınızda elektrikli ve kuru saçlara veda ettirecek tüyolar.

herkesin-evde-pratik-bir-sekilde-uygulayabilecegi-cilt-ve-sac-bakim.jpg

Nemlendirici Bakım Ürünleri

Saçları yeterli düzeyde neme sahip olmaması durumunda elektriklenme ve kabarma oldukça mümkündür. Bundan kaynaklı olarak da şampuan, saç kremi ve maske tercihlerinizde nem veren ürünleri tercih etmeye çalışın. Haftada sadece bir kez uygulayacağınız nemli bakım ürünleri, saçlarınızı dilediğinizi duruma getirecektir.sac-bakimi-ve-modelleri-nasil-yapilir-sac-maskesi-ve-sac-kesimi-1280x720.jpg

Yüksek Sıcak Su Zararlı

Duş alırken saçınızı sıcak suyla yıkamanız oldukça zararlıdır. Hem saç köklerine zarar erecek hem de saçınızın dengesini bozacaktır. Bunların yanı sıra elektriklenmeye de sebep olacak. Bunların önüne geçmek için saçlarınızı her zaman ılık suyla yıkayın. Ilık suyla yıkanan saçlar çok daha canlı ve bakımlı gözükecektir.profesyonel-sac-bakimi-16-9-1571730099-1280x720.jpg​​​​​​​

Saç Şekillendiricilerden Uzak Durun

Saç şekillendiriciler yüksek düzeyde ısıyı saçlarınıza vermektedir. Her ne kadar özenle şekillendiriliyor olsa da hiç masum olmayan makineler olduğunu söylemekte fayda var. Isı veren saç şekillendiricileri saçlarınıza hem zarar verir hem de kurumasına sebep olabilir. Bu makineleri kullanmamak birçok uzmanın ortak olduğu alanlardan birisi.

sampuan-ve-sac-bakim-urunu-secerken-nelere-dikkat-etmeliyiz-1280x720.jpg

Plastik ve Kalitesiz Tarak Kullanmayın

Kullandığımız taraklar her ne kadar önemli bir detay gibi görünmese de son derece önemlidir. Plastik taraklar doğrudan saçlarınızın kabarmasına ve elektriklenmesine yol açacaktır. Doğal kıllı veya ahşap dişli tarakları tercih edebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet