LPG, Benzin ve Motorin Almadan Önce Dikkat Edin! İndirim Geliyor!

Son dönemde yakıt fiyatlarına bir zam bir indirim yapılmaya devam ediyor. Yapılan zamlar ve indirimler litre başında 1 TL’nin üzerinde olması insanların ekonomisini direk olarak etkiliyor. Firmalar yakıt satma konusunda bu dönemde sıkıntıya girerken, özel kampanyalar ile kar oranlarında vazgeçerek satış yapmak istiyor.

27 Mart 2022 18:37 Ekonomi
LPG, Benzin ve Motorin Almadan Önce Dikkat Edin! İndirim Geliyor!

Ancak gelen zamlarının çok yüksek olması, İstanbul’da yoğun trafiğin neredeyse ortadan kalkmasına bile neden oldu. Her gece ya indirim ya da zam gelmesi durumu yavaşça ortadan kalkıyor. Brent petrol fiyatlarının 130 dolar seviyesinde 90 doların altına normal seviyelerine geri gelmesi bu duruma neden oluyor.

Yakıt Alacaklar Acele Etmemeli! İndirim Geliyor!

Son dönemde benzin, dizel ve LPG’de sürekli olarak fiyatlar değişiyor. Birçok firma bu durumda satış yapma konusunda sıkıntı yaşıyor. Zam geleceği zamanlarda yakıt istasyonlarında sıra olurken, indirim geleceği anlardaysa sinek avlıyorlar.

Bankalar ve firmalar arasında özel anlaşmalar yapılarak az da olsa indirim uygulanarak insanların rahat bir şekilde yakıt almalarına yardımcı olunması amaçlanıyor. İş Bankası tarafından bu konuda ilk açıklama geldi. Banka eğer kendi kredi kartıyla 31 Mart’a kadar Aytemiz istasyonlarından LPG, dizel veya benzin alınması durumunda özel bir indirim uygulanacağı aktardı. Ödemenin kartın içerisinde yer alan Aytemiz Mobil Ödeme ile yapılması durumunda yakıtın litre fiyatında %1 avantaj sağlanacağı aktarıldı.

Yakıt İndirimi Devam Edecek mi?

İnsanlar bu türlü kampanyalar ile inanılmaz litre fiyatlarına çıkan yakıtlardan az da olsa bir tasarruf yaparak alma şansına sahipler. Ancak bunun yeni bir zam ile boşa çıkacağı da biliniyor.

Brent petrol fiyatlarının yeterli seviyeye düşmesine rağmen hale yakıt fiyatlarının çok yüksek seyretmesi de tepki çekiyor. Tabi bu dönemde kurlarında yükselmesi indirimlerin aynı oranda satış rakamlarına yansımasına engel oluyor. Üst üste gelen ciddi zamların ardından aynı hafta içerisinde defalarca indirim gelmesine rağmen hale yakıt fiyatlarının çok yüksek seviyede olduğu halk tarafından kabul edilse de yetkililer tarafından düşük olduğu belirtiliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet