Mark Zuckerberg Sohbet Kilidi (Chat Lock) adlı yeni WhatsApp özelliğini duyurdu

WhatsApp, bu özelliğin kullanıcıların en mahrem konuşmalarını bir parola ile korumalarına ve ayrı bir klasörde güvence altına almalarına olanak tanıdığını ve biri kullanıcılara mesaj gönderdiğinde ve bu sohbet kilitlendiğinde, gönderenin adının ve mesajın içeriğinin de gizleneceğini söyledi.

17 Mayıs 2023 09:46 Gündem
Mark Zuckerberg Sohbet Kilidi (Chat Lock) adlı yeni WhatsApp özelliğini duyurdu

WhatsApp, konuşmaları daha özel hale getirmek için yeni 'Sohbet Kilidi' özelliğini başlattı

Mark Zuckerberg Pazartesi günü WhatsApp'ta konuşmaları 'daha özel' hale getirmek için yeni bir Sohbet Kilidi özelliğinin başlatıldığını duyurdu.

WhatsApp, bu özelliğin kullanıcıların en mahrem konuşmalarını bir parola ile korumalarına ve ayrı bir klasörde güvence altına almalarına olanak tanıdığını ve biri kullanıcılara mesaj gönderdiğinde ve bu sohbeti kilitlediklerinde, gönderenin adının ve mesajın içeriğinin de gizleneceğini söyledi.

WhatsApp, Sohbet Kilidi'nin WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme ve şifreli yedeklemeler, kaybolan mesajlar, ekran görüntüsü engelleme, kullanıcıların en son ne zaman çevrimiçi olduklarını kimin görebileceğine dair kontroller gibi kullanıcıların yararlanabileceği gizlilik özelliklerinin büyüyen listesine katıldığını söyledi.

"Tutkumuz, mesajlarınızı gizli ve güvenli tutmaya yardımcı olacak yeni yollar bulmaktır. Sohbet Kilidi adını verdiğimiz ve en mahrem konuşmalarınızı bir güvenlik katmanının daha arkasında korumanızı sağlayan yeni bir özelliği size sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

"Bir sohbeti kilitlemek, o ileti dizisini gelen kutusundan çıkarır ve yalnızca cihaz parolanızla veya parmak izi gibi biyometrik özelliklerle erişilebilen kendi klasörünün arkasına koyar. Ayrıca bu sohbetin içeriğini bildirimlerden de otomatik olarak gizler."

WhatsApp, bu özelliğin zaman zaman telefonlarını bir aile üyesiyle paylaşmak zorunda kalanlar ya da tam da 'ekstra özel' bir sohbetin geldiği anda başka birinin telefonunu elinde tuttuğu anlar için harika olacağını söyledi.

Şirket, kullanıcıların bire bir veya grup adına dokunup kilit seçeneğini seçerek bir sohbeti kilitleyebileceğini söyledi. Bu sohbetleri ortaya çıkarmak için gelen kutularını aşağı çekebilir ve telefon şifrelerini ya da biyometrik bilgilerini girebilirler.

WhatsApp, "Önümüzdeki birkaç ay içinde Sohbet Kilidi için, eşlik eden cihazlar için kilitleme, sohbetleriniz için özel bir parola oluşturma ve böylece telefonunuzdan farklı benzersiz bir parola kullanabilmeniz de dahil olmak üzere daha fazla seçenek ekleyeceğiz" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet