Milyonlarca işçi için 15 bin TL tazminat imkanı geliyor!

Çok yakında milyonlarca işçi ve emekli için sevindiren haberin gelmesi bekleniyor. Yapılacak Temmuz zammı ile beraber asgari ücret fiyatlarında artış yaşanacak. Öte yandan memur maaşlarıyla uyumlu bir şekilde hazırlanan kıdem tazminatı tavan fiyatında da artış görünecek. Beklentilere göre bu oran 15 bin TL'yi bulacak.

21 Haziran 2022 21:00 Ekonomi
Milyonlarca işçi için 15 bin TL tazminat imkanı geliyor!

Son dakika haberi...Emekli ve memur zammı başta olmak üzere birçok kalemde gelirleri artıracak Temmuz zammı için yaklaşık 2 hafta kaldı. Temmuz zammı ile çalışanların işten ayrıldıklarında aldığı kıdem tazminatı tavanı da yükselecek. Bilindiği üzere aynı işyerinde en az bir yıl süreyle çalışan herkes için kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Ancak tazminatı almanın bazı şartları da var.

Kendi istek ve kusuru dışında işten çıkartılanlar kıdem tazminatı alıyor. Bunun dışında istifa ederek tazminat alma imkanı da var.

Bunun için bazı istisnalar 1475 sayılı yasanın 14. Maddesinde sıralanıyor. Emeklilik, askerlik, kadınlar için evlilik, emeklilik için yaş dışındaki şartları tamamlamak yeterli oluyor.

kidem-tazminati.jpg

KIDEM TAZMİNATI TAVANI OCAK VE TEMMUZ ZAMMI DÖNEMİNDE BELİRLENİYOR

Ancak kıdem tazminatının da bir üst rakamı bulunuyor. Maaş ne olursa olsun 1 yıl için bu rakamı geçmeyen bir maaş tazminat olarak ödeniyor. Kıdem tazminatı tavanı ise her sene ocak ve Temmuz aylarında belirleniyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI KIDEM TAZMİNATI İÇİN AÇIKLAMA YAPACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak ve Temmuz aylarında genelge yayımlayarak yeni kıdem tazminatı tavanını açıklıyor.

Kaynak: Sabah

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet