Mutfak dolaplarındaki yağ lekesi nasıl temizlenir? Bu pratik yöntemleri deneyin!

Mutfak dolaplarına sıçrayan yağ lekeleri ev hanımlarının oldukça canını sıkan bir unsur haline geldi. Bu lekeleri temizlemek birçok kişiye epey zor geliyor. Fakat pek de bilinmeyen birtakım pratik yöntemler mevcut! Sizlere açıkladığımız üç basit yöntem sayesinde en zorlu yağ lekelerini dahi kolay bir şekilde yok edebileceksiniz!

15 Eylül 2022 17:59 Yaşam
Mutfak dolaplarındaki yağ lekesi nasıl temizlenir? Bu pratik yöntemleri deneyin!

Ev hanımlarının mutfakta en çok canını sıkan meselelerden bir tanesi hiç şüphesiz ki dolaplara sıçrayan yağ lekeleri oluyor. Bu lekeler başta temizlemek için biraz zor görünse de birtakım pratik yöntemlerle bunu epey kolay bir hale getirmeniz mümkün!

Mutfakta vakit geçiren insanların belki de en çok yapmaktan keyif almadıkları durum, mutfak dolaplarına sıçrayan yağ ve yemek kalıntılarıdır. Bu sıçramalar dolayısıyla vaktinin büyük bir kısmını mutfakta geçiren insanlar bu durumdan oldukça muzdariptir. İnatçı gibi görünen yağ lekelerinin temizliğini sağlarken aynı zamanda mutfak dolaplarının temizlikten hasar görmeyeceği bileşenleri kullanmakta önemlidir. Malzeme cinsine bakılmadan yanlış yapılan temizleme, mutfak dolaplarının deforme olmasına neden olurken mutfak dolaplarının eski bir görüntüde olmalarına neden olmaktadır. Bu durumun yaşanmaması için, sadece temizlemek önemli değil aynı zamanda sağlıklı bir temizlik yapmak önemlidir. Öyleyse mutfak dolaplarındaki yağ lekelerini temizlerken hangi malzemeleri kullanmalıyız ve mutfak dolaplarının temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? İşte konuya dair tüm detaylar haberimizde…

te-2.jpg

Mutfak dolaplarına sıçrayan yağlar nasıl temizlenmeli?

Mutfakta vakit geçiren ve hemen hemen her gün mutfakta temizlik yapan insanların gözünde büyüyen konular arasında mutlaka mutfak dolaplarının temizliği bulunmaktadır. Büyük bir mesai harcanılan ve bu mesai içerisinde pek çok yemek yapılan mutfakta kirlenen mutfak dolapları kişinin çok daha fazla yorulmasına neden olurken aynı zamanda zamanın büyük bir çoğunluğunun da kaybolmasına neden olmaktadır. İnatçı yağ lekeleri, sıçrayan kızartma sosları, yemeklerden yükselen buhar gibi birçok neden mutfak dolaplarının yüzeyinde lekelenmeye neden olurken, mutfak dolaplarının kirlenmesini tetiklemektedir. Bu dolapların temizliğini sağlarken birde yapılan büyük hatalar bulunmaktadır. Mutfak dolaplarını yanlış kimyasal malzemelerle temizlemek, dolapların çizilmesine neden olurken, yüzeylerinin matlaşmasına ve kötü bir görüntüye kavuşmalarına neden olmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçmek için birkaç püf noktası bulunmaktadır. Bu püf noktaların başında elbette limon suyu ve elma sirkesi gelmektedir.

Yağlarla mutlak bir mücadele içerisinde olan bu ikili, pek çok yerin temizliğinde olduğu gibi mutfak dolaplarındaki yağ lekelerinin de çıkmasına yardımcı olmaktadır. Mutfak dolaplarının yağ lekelerinden arınmasına yardımcı olan limon suyu ve elma sirkesi aynı zamanda mutfak dolaplarının deforme olmalarının da önüne geçmektedir. Herhangi bir hasar oluşturmadan sadece kirlere odaklanan bu doğal asitler, mutfak dolaplarınızın derinlemesine temiz olmasını sağlarken aynı zamanda mutfak dolaplarınızın da parlamasına yardımcı olmaktadır. Dolaplarınızın hasar görmemesi ve yağ lekelerinden kolaylıkla kurtulması için, ılık bir nemli bez üzerine bir miktar elma sirkesi dökün ve yağ lekelerinin olduğu bölgeleri bu bez yardımıyla güzelce temizleyin. Bu yöntem sayesinde mutfak dolaplarında bulunan yağ lekelerinin kolaylıkla çıktığını gözlerinizle göreceksiniz.

te-3.jpg

Mutfak dolapları temizlenirken nelere dikkat edilmeli?

Mutfak dolaplarınızın temizliğini sağlarken dikkat etmeniz gereken hususların başında kullandığınız malzemeler gelmektedir. Dolaplarınızın temizliğini sağlarken kullandığınız malzemeler, dolabın deforme olmasına neden olabilir. Bu yüzden dolaplarınızı yumuşak ve çok ıslak olmayan bir bez yardımıyla silmek dolabınızın uzun ömürlü olmasına katkı sağlarken, temizliğini de kolaylıkla yapmanıza yardımcı olacaktır. Mutfak dolaplarında limon ya da elma sirkesi kullanmak yerine kimyasal malzemelerle temizlemek istiyorsanız bu noktada içerisinde aşındırıcı madde içeren temizlik malzemelerini kullanmaktan kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir. Aksi taktirde mutfak dolaplarınızın yüzeyinde hatırı sayılır çizilmeler görülürken, yüzeyin matlaştığını da fark edebilirsiniz. Mutfak dolapların uzun ömürlü olması adına dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da, temizlik yaparken kullandığınız bezin çok ıslak olmamasıdır. Islak bir bezle mutfak dolaplarınızı silmeniz, dolabınızın şişmesine neden olurken estetiksel olarak kötü bir görüntünün oluşmasına neden olacaktır. Bunun yerine hafif nemli ılık bir bezle sileceğiniz dolaplarınız temizlenirken aynı zamanda mutfak dolaplarınızın da herhangi bir şekilde deforme olmasının önüne geçilmiş olunacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet