Nefis portakallı anne kurabiyesi tarifi

Lezzeti ve damakta dağılan yapısı ile nefis portakallı anne kurabiyesi nasıl yapılır? Nefis portakallı anne kurabiyesi tarifi çay keyfini katlamak isteyenlere özel olarak harika tarifi ile karşınızda.

20 Mart 2022 21:59 Yaşam
Nefis portakallı anne kurabiyesi tarifi

Hem sevimli görüntüsü hem de lezzeti ile birlikte portakallı anne kurabiyesi özellikle çayın yanında en fazla giden atıştırmalık olarak ön plana çıkıyor. Peki, portakallı anne kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi ve tüm merak edilenleri sizleri aktaralım.

Kurabiye tarifleri her zaman merak edilmiştir. Çayın yanına lezzetli bir şeyler arayanlar için kesinlikle portakallı anne kurabiyesi tercih edilebilir. Hemen aşağıda hem malzemeler hem de yapılışı ile alakalı detayları bulabilirsiniz. Çok daha lezzetli bir şekilde anne kurabiyesi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Peki, portakallı anne kurabiyesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Malzemeler

1 adet yumurta

1 adet yumurta beyazı

1,5 su bardağı şeker

125 gr eritilmiş tereyağı

½ su bardağı yoğurt

½ su bardağı portakal suyu

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

5 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Şeker

Yapılışı

Öncelikli olarak tereyağını derin bir karıştırma kabına alın ve oda sıcaklığında eritin. Sonrasında portakal suyu yoğurt şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya başlayın. Hemen ardından yumurta beyazı ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Kabartma tozunu sıvı karışıma ilave edin ve unu da az az eklemeyi sürdürün. Pürüzsüz bir kıvama geldiğinden emin olun. İstediğiniz boyutlarda olacak şekilde şeker parçalarını koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin fırın tepsisini dizme işlem bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp şeker serpin ve daha önceden ısıtmış olduğunuz 175 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. 15 dakikanın sonunda üzeri kırık kızaracak şekilde fırından çıkartın pişirmiş olduğunuz kurabiyeleriniz mis gibi kokusu burnunuza gelince olmuştur.

Portakallı anne kurabiyesi herkes tarafından sevilen bir atıştırmalıktır. Yukarıda yer alan tarife uyarak yaparsanız harika olacaktır. Hem yapısı hem de lezzeti ile çayın yanında güzel bir atıştırmalık isteyenler için kesinlikle doğru tercih olacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet