Obez Olmak İnsanlarda Kısırlığa Neden Olabiliyor!

Dünyanın en büyük sorunların başında obezite geliyor. Bu bir hastalık değil ama doğru beslenme yapılmadığı sürece birçok insanda kanser, kalp, şeker hastalıklarını tetiklemesi sebebiyle önemli bir sorun olarak kabul ediliyor. Ortalama kilosunun çok üzerinde olan insanların tamamına obez adı veriliyor. Peki, bundan kurtulmak için ne yapılmalı, Obezite’den kurtulmak için ameliyat şart mıdır?

13 Mart 2022 14:00 Yaşam
Obez Olmak İnsanlarda Kısırlığa Neden Olabiliyor!

Obezite 21. Yüzyılın hastalığı olarak kabul ediliyor. Bu durumun uzun soluklu olması insanlarda kalp, kanser hastalıkları ve eklem rahatsızlıklarına neden olacağı uzmanlar tarafından söyleniyor. Birçok uzman obeziteden kurtulmak için ameliyet olunması gerektiğini aktarıyor. Genel Cerrahi Uzmanı olan Opr. Dr. Erkan Aksoy bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Obez İnsanlar Neden Ameliyat Olmalıdır?

Obeziteden kurtulmanın çok farklı yolları var. Bu yollardan bir tanesi de ameliyat olmak olduğu biliniyor. Ancak birçok insan bu yolu tercih etmiyor. Çünkü bunun sağlıklı olmadığını düşünüyor. Bu konuda Opr. Dr. Erkan Aksoy açıklamalarda bulundu. Bu ameliyatın asıl amacının kilo verilmesini sağlamak olmadığı, bunun yanında bu aşırı kilolardan dolayı oluşan diğer hastalıkları ortadan kaldırmak için yapıldığını aktarıyor.

Tek bir ameliyat olmadığını ve kilo vermek için yapılan obezite ameliyatının dört farklı çeşidi olduğunu da aktardı. Her ameliyatın kendi içerisinde önemli olduğunu ve bu sebeple dikkat edilmesi gerektiği aktarıldı. Tüp ameliyatında midenin %90’ını alınmaktadır ve bu sayede kalori alımı azaltılır. Bu ameliyat birkaç saat içerisinde yapılmaktadır. Bununla birlikte hasta 3 gün içerisinde taburcu edilebilir.

Tabi obeziteden kurtulmak için tek başına ameliyatın yeterli olmadığı da aktarılıyor. Bunun yanında ameliyat sonrasında doğru şekilde beslenmeye devam edilmesinin gerektiği ve insanların spor yapmasının önemli olduğu da aktarılıyor. Bu ameliyat ile insanlar 1 yıl içinde kilolarının %80’inin kaybetme şansına sahip olabiliyor. Bu çözüme karar vermeden önceyse uzman bir doktordan bilgi almanız ve tercihinizi ondan sonra yapmanız gerektiği de vurgulanıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet