Orion uzay aracı, ayın karanlık yüzünün ayrıntılı bir fotoğrafını gösterdi

Uzaya yolcu taşıma amacıyla tasarlanan Orion uzay aracı, yeni fotoğraflar göndermeye devam ediyor

25 Kasım 2022 01:17 Gündem
Orion uzay aracı, ayın karanlık yüzünün ayrıntılı bir fotoğrafını gösterdi

Geçen hafta Orion uzay aracının testlerinin başarılı bir şekilde başladığını yazıldı. Uzay aracı, yolcularla gezegenler arası uçuşlar için tasarlandı ve şimdi ayı incelemek için bir projede deneniyor. Geçenlerde gezegenimizin 58 bin mil uzaktan fotoğraflarını gönderdi ve şimdi de Ay'ın görünmeyen yüzünü paylaştı.

Artemis-1 görevi olarak adlandırılan test uçuşu kapsamında uçak, ayın yörüngesine ulaştı, uydunun etrafında döndü ve şimdi de Dünya'ya dönmeye hazırlanıyor. araç, bilim insanlarına yüksek kaliteli görüntüler de dahil olmak üzere uçuşla ilgili gerekli verileri başarlı bir şekilde göndermeye devam ediyor.
Örneğin, yerleşik kameraların yardımıyla, gezegenlerin ve Güneş'in hareketinden kaynaklı olarak aslan göremediğimiz Ay'ın karanlık yüzeyinin en yeni fotoğrafları gün yüzüne çıkmış oldu.

NASA uzmanlarına göre geminin 11 Aralık'ta Atlantik Okyanusu'nun sularına inmesi bekleniyor. Orion'un bir yolcu uzay aracı olarak, Dünya'dan kat edilen en uzun mesafe rekorunu kırması bekleniyor. Mevcut rekorun 400.000 kilometrelik rekor daha önce (1970 yılında) Apollo 13 tarafından kırılmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet