Paslanmaz çeliklerde paslanıyor, peki çelikteki pas nasıl çıkarılır ?

Paslanmaz Çelik biraz yanıltıcı bir isimdir. Daha doğru bir tanım “Lekelenmesi Daha Zor” Çelik olacaktır. Paslanmaz çeliğin en büyük tek bileşeni çeliktir.

27 Temmuz 2022 01:23 Yaşam
Paslanmaz çeliklerde paslanıyor, peki çelikteki pas nasıl çıkarılır ?

Atmosferdeki oksijen paslanmaz çelikteki kromu, krom oksit adı verilen ince, görünmez bir tabaka oluşturur. Tüm yüzeyi kaplayan bu görünmez katman, paslanmaz çeliğe lekelere ve paslanmaya karşı dayanıklılık sağlar. Bu tabaka hasar görürse, o hasarın olduğu noktada yüzeyde pas oluşur.

İyi haber şu ki, biraz temizlik ve özenle krom oksit tabakası kendi kendini iyileştiriyor.

1. Paslanmaz çelikten pas nasıl çıkarılır?

Klorür (flor, klor, brom, iyot vb.) içeren temizleyicilerin kullanımından kaçınarak krom oksit tabakasına zarar vermekten kaçının. Alkol, amonyak veya mineral ispirto içeren temizleyiciler de koruyucu tabakaya zarar verebilir. Çelik yünü veya çelik fırçalar kullanmayın, çünkü bu karbon çeliği nesnelerin çok küçük parçacıkları paslanmaza yapışabilir ve paslanmaya başlayabilir.

Yukarıdakilerden herhangi birini içeren kostik temizleyicilerden kaçının. Bu bileşikler kullanılacaksa, bu kimyasallar krom oksit tabakasına zarar verdiğinden, temizleyicinin tüm izlerini gidermek için çok dikkatli olunmalıdır.

3730-jpg-1.jpeg

2. Doğru temizlik önemli

Paslanmaz çelik ve krom oksit tabakası aslında uygun temizlikte başarılı olur. Oksitlenmemiş kir, toz, kir ve parmak izlerinin günlük temizliği için yumuşak bir sabun/deterjan (bulaşık deterjanı) ve ılık su solüsyonu kullanılmalıdır. Çözeltiyi toprağı çıkarmak için kullanın, tatlı su ve temiz bir bezle durulayın ve tamamen kurulayın.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet