Patates Kabuklarını Asla Çöpe Atmayın! Bir Sürü Yerde Kullanabilirsiniz!

Sebzeler arasında en fazla tüketilen besinlerden Patatesin lezzeti de faydası bitmek bilmiyor. Patatesi tüketebilmek için kabuklarını soyup, çöpe atanlar oldukça üzülecek. İşte kabuklarla yapılacak birçok şey.

26 Eylül 2022 17:42 Yaşam
Patates Kabuklarını Asla Çöpe Atmayın! Bir Sürü Yerde Kullanabilirsiniz!

Günümüzde bazı meyveleri ve sebzelerin kabukları kendisinden daha fazla bile işe yarayabilir. Uzmanlar doğal bir şekilde üretilmiş tüm gıdaların birçok bölgesini kullanabileceğimi ifade ediyor. Patates de bu besinlerden birisi.

12.jpg

Patates kabuklarını başta evdeki birçok ihtiyaç olmak üzere farklı alanlarda dahi kullanabilirsiniz. Yiyebileceğiniz patates kabukları vitaminleri sizlerle buluşturmanın yanı sıra vücudunuzdaki kan basıncını da düşürüyor. İşte tüm detaylar ve merak edilenler.

Patates Kabuğunu Bir De Böyle Kullanın

16.webp

  • Göz Altı Torbalarına Son

Gözaltı torbalarınızın şişmesi ve sürekli olarak göz önünde olması sizleri rahatsız ediyorsa patates kabukları sorunu çözebilir. Patatesin içinde bulunan nişasta sayesinde göz altı torbalarınız biraz daha azalabilir. Bunun için yapmanız gereken tek şey kabuğu temizleyip göz altına tutmanız.

17.webp

  • Saçlar İçin Bire Bir

Beyaz saçlar ilerleyen yaş ve stresle birlikte görünür olmaya başlıyor. Bunları da bazı noktalarda engellemeniz mümkün. Beyaz saçlarınızı boyamadan patates kabuğuyla kapatabilirsiniz. İlk olarak patates kabuğu ve klorsuz su temin etmelisiniz. Kabukları, suya ekleyerek tam 25 dakika boyuna kaynatın. Sonrasında süzerek boş bir su kabına katın. Biraz dinlendirin ve saçınızı bu suyla yıkayın.

15.jpg​​​​​​​

  • Doğal Pas Çözücü

Patates kabukları paslanmış mutfak malzemelerinizi doğal bir şekilde çıkartabilir. Mutfak eşyalarının yanı sıra metal araç gereçlerde de dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kabuğun iç kısmını paslanmış olan metalle silebilirsiniz. Epey bir fark olduğu ortaya çıkacaktır.

14.jpg

  • Cips Yaparak Lezzetle Yiyin

Patates kabuğuyla birçok cips yapabilirsiniz. Severek yediğimiz birçok hazır patateslerin dış kabukları üretim esnasında soyulmamaktadır. Sizlerde evde cips yapmak isterseniz patatesin kabuğunu soyup, güzele temizleyebilirsiniz. Olabildiğince ince olmasına özen göstermelisiniz. Sonrasında kızarmış yağa bırakabilirsiniz. Bu sayede lezzetli bir cips yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet