Photoshop alternatifi ücretsiz fotoğraf düzenleme programları (2022)

Photoshop alternatifi çok sayıda bedava fotoğraf düzenleme programı piyasada bulunuyor. Hiçbir ücret ödemeden erişebileceğiniz bu programları sizler için bir araya getirdik. İşte en iyi Photoshop alternatifleri...

17 Haziran 2022 21:54 Yaşam
Photoshop alternatifi ücretsiz fotoğraf düzenleme programları (2022)

Adobe Photoshop tasarımcılar, grafikerler ve görsel odaklı yaratıcı çalışma gerçekleştirenler için şüphesiz en iyi seçeneklerden bir tanesi. Fakat pek çok kişi Photoshop'un fiyatı nedeniyle programa karşı tereddütle yaklaşıyor. Zira programa aylık abone olmak isteyen kullanıcıların, başlangıç fiyatı olarak 132,16 TL'den başlayan rakamlarla ödeme gerçekleştirmesi bekleniyor. Hal böyleyken mevcut ekonomik şartlarda pek çok kişi, Photoshop benzeri ücretsiz programlar için tercih hakkını kullanıyor.

Peki ya piyasada tercih edilebilecek en iyi Photoshop alternatifleri neler? Sizler için tamamen ücretsiz olan bu programları bir araya getirdik.

Photoshop benzeri ücretsiz programlar

Adobe Photoshop Express

photoshop-alternatifleri.jpg

Standart Photoshop'un ücretsiz ve hafifletilmiş bir sürümü olan Adobe Photoshop ExpressEditor, daha az özellikle gelen kullanımı basit bir programdır. Çalıştırmak için Flash Player eklentisini kurmanız gereken program sayesinde resimlerinizi kolayca düzenlemek adına temel düzenleme araçlarına erişebilirsiniz. Öte yandan uygulama otomatik düzeltmeler yapma, görüntü kırpma, yeniden boyutlandırma, istenmeyen öğeleri kaldırma ve parlaklık ayarı yapma gibi olanaklar tanır.

Gimp

photoshop-alternatifleri.png

Pek çok kişiye göre en iyi Photoshop alternatifi olan Gimp, tüm platformlarda mevcut olan fotoğraf düzenleme programıdır. Gerek yeni başlayanlar için, gerekse profesyonel tasarımcılara hitap eden hizmet, etkileyici çalışmalar üretmek için oldukça iyi bir seçenek. Gimp'te fotoğraf editlemenin yanı sıra rötuş ve çeşitli graifk oluşturma işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan program, Photoshop'ta olan çok sayıda özelliği içerir. Aynı zamanda Photoshop'a benzer bir arayüze sahip olduğu için kullanıcılar tarafından epey ilgi görmektedir.

Photopea

photoshop-alternatifleri-001.jpg

Hem arayüzü hem de sunduğu araçlar açısından Photoshop benzeri programlar arasında çokça tercih edilen Photopea; JPG, PNG ve RAW gibi birçok fotoğraf dosyasıyla uyumlu şekilde çalışır. Öte yandan Photopea'da Gimp, Sketch ve Photoshop dosyalarını açmak mümkündür.

Paint.NET

photoshop-alternatifleri-002.jpg

En iyi Photoshop alternatifleri arasında bir diğer program ise Paint.NET adlı hizmettir. Bu yazılım, temel fotoğraf düzenleme işlemleri için oldukça güçlü özelliklere sahiptir. Bunun yanında çok sayıda özel efekt, yaptığınız çalışmaları daha profesyonel hale getirmek için katkı sağlar. Son olarak amatör bir tasarımcıysanız, programın kullanımı kolay yapısı size oldukça iyi gelecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet