Promosyon Yarışına PTT Neden Katılmıyor? Emekliler Bir Açıklama Bekliyor

Kasım ayında yapılan güncelleme neticesinde PTT’nin emekli promosyon ödemeleri tekrar üzerinde konuşulmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın emekli promosyon ödemelerine alt sınır getirmesiyle emekli promosyon kampanyalarına PTT’nin dahil olup olmadığı merak konusu oldu.

02 Aralık 2022 16:38 Ekonomi
Promosyon Yarışına PTT Neden Katılmıyor? Emekliler Bir Açıklama Bekliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu bu konu hakkında açıklama getirdi. SGK’nın yaptığı açıklamada anlaşmalı bankaların listesi bulunmakta. PTT emekli promosyonu ile ilgili duyuru yapmazken SGK’nın yaptığı açıklamada PTT’nin ismi geçmiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bankaların yaptığı kampanyaya bazı alt sınırlar getirdi. Kamu bankalarında 3 yıl kalma sözü veren emekliler için ödenen promosyon tutarının 3.000,00-TL’nin altına düşmemesi gerektiği açıklamalar arasında. PTT’nin internet sitesinde veya yaptığı duyurularda "PTT emekli promosyon ödemesi veriyor mu?" sorusu yanıt buldu. PTT emekli promosyon yarışına katıldığına dair bir açıklama da bulunmazken SGK anlaşmalı olduğu bankaların isimlerini yayınladı.

Neden Promosyon Vermiyor?

Bankalar ile yapılan protokolde pek çok bankanın emekli promosyon ödemesine dahil olduğu biliniyor. SGK ile bankaların imzaladığı protokole göre SGK emekli promosyon ödemelerine alt sınır getirdi.

Basın Duyurusu Ne Diyor?

Emeklilerin sorun yaşadıklarını belirttikleri ve giderek de seslerini duyurmaya çalıştıkları basın duyurusunda aslında aşağıda yer alan rakamların değerlendirildiğini de belirtmek yanlış olmayacaktır.

ptt-promosyon-985843.jpg

Hatırlarsanız 2021 yılında emekli olan ve ptt ile üç senelik promosyon anlaşması imzalayan yeni emekli olmuş bir kişi sadece 500 TL promosyon almıştı. Onunla aynı anda emekli olan başka bir banka ile anlaşan bir emeklinin aldığı tutar ise ortalama olarak 3.000 TL fazlası oldu. Bu da emekliler için moral bozukluğunun ortaya çıkması anlamına geliyor. Peki ama emekliler ne istiyor? Kısaca istenen rakamları hatırlayacak olursak şunları söyleyebiliriz.

Maaşı 3.500 TL’ye kadar olan emeklinin PTT dışındaki bankalarda aldığı promosyon tutarı 3.000 TL

Maaşı 3.500 – 7.500 TL arasında olan bir emekli 3.500 TL promosyon alırken 7.500 – 10.000 TL arasında maaş alan emekli 4.500 TL ve 10.000 TL üzerinde maaş alan emekli ise 5.000 TL promosyon alıyordu. Bu farkın kapatılması talep ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet